Pēc peldēšanas Čerkovskis joprojām desmitniekā

Londonas olimpiskajās spēlēs šodien sākās modernās pieccīņas sacensības. Vīriešu konkurencē mūsu valsti pārstāv Deniss Čerkovskis, kurš pēc divām disciplīnām ieņem devīto vietu.

Paukošanā, kas latviešiem allaž ir bijusi viena no spēcīgākajām disciplīnām, Čerkovskis izcīnīja 23 uzvaras un piedzīvoja 12 zaudējumus (pa reizei cīnījās katrs ar katru dalībnieku), kas deva 952 punktus un ceturto vietu disciplīnas kopvērtējumā. Labāko rezultātu paukošanā uzrādīja čehs Dāvids Svoboda, kurš izcīnīja 26 uzvaras un piedzīvoja deviņus zaudējumus. Tas ir jauns olimpiskais rekords modernās pieccīņas paukošanas disciplīnā. Tikai par panākumu mazāk krievs guva Aleksandrs Lesuns un ķīnietis Žonrons Kao.

Peldēšanā 200 metru distanci Čerkovskis veica divās minūtēs un 10.78 sekundēs, savā peldējumā ieņemot astoto vietu, bet summā ierindojoties 28. vietā. Par peldēšanā uzrādīto rezultātu Čerkovskis saņēma 1232 punktus. Ātrākais peldēšanā ar jaunu olimpisko rekordu (1:55.70, 1412 punkti) bija ēģiptietis Amro El Geziri.

Pēc divām disciplīnām Čerkovskis ar 2184 punktiem atkāpies uz devīto pozīciju. Līderim viņš zaudē nepilnus 2000 punktus. El Geziri pēc lieliski veiktas peldēšanas pakāpies uz piekto vietu.

Modernās pieccīņas sacensības turpināsies ar jāšanu plkst. 17:20, bet plkst. 20:45 tiks aizvadīta pēdējā disciplīna – kombinācija (skriešana + šaušana). 2008.gadā Pekinā par olimpisko čempionu kļuva Andrejs Moisejevs, tiesa, pirms četriem gadiem šaušana un skriešana vēl norisinājās atsevišķi (šaušana bija pirmā sacensību disciplīna, skriešana – pēdējā).

Svarīgākais