ASV skrējējas labo vienu no vecākajiem pasaules rekordiem

Vakar Londonas olimpiskajā stadionā 4x100 metru stafetē sievietēm 27 gadus veco Austrumvācijas skrējēju uzstādīto pasaules rekordu laboja un sacensībās triumfēja ASV skrējējas. Sudraba medaļas izcīnīja Jamaikas sprinteres, bet bronzu ieguva ukrainietes.

Amerikānietes distances finišu sasniedza pēc 40,82 sekundēm, vairāk nekā par pussekundi labojot 1985. gadā Austrumvācijas skrējēju uzstādīto rezultātu.

ASV komandas sastāvā šovakar uz starta stājās Tianna Medisone, Alisona Fēliksa, Bjanka Naita un Karmelita Džetere. Spēcīgākajā sastāvā piedalījās arī jamaikietes, startējot Šellijai Annai Frēzerei-Praisai, Šeronai Simpsonei, Veronikai Kempbelai-Braunai un Keronai Stjuartei.

Iepriekšējo reizi zeltu 4x100 metru distancē ASV skrējējas izcīnīja vien tālajā 1996. gadā, taču Pekinas olimpiskajās spēlēs uzvaru guva Krievijas sprinteres, kas šogad palika pusfinālā.

Līdz šim Londonas olimpiskajā stadionā bija labots tikai viens pasaules rekords, kad vakar 800 metru distancē pirmo reizi ātrāk par minūti un 41 sekundi skrēja kenijietis Deivids Rudiša.

Pirms četriem gadiem ASV sportistes šajā distancē piedzīvoja fiasko, pusfināla skrējienā neveiksmīgi nododot stafetes kociņu un finālam nemaz nekvalificējoties, kas bija pirmā reize kopš 1948. gada, kad amerikānietes stafetē neizcīnīja nevienu no medaļām.

Starp olimpiskajām vieglatlētikas disciplīnām senāks ir tikai 800 metru rekords sievietēm, kuru 1983. gadā uzstādīja Čehoslovākijas skrējēja Jarmila Kratohvīlova, bet vienā dienā ar nu jau iepriekšējo 4x100 metru rekordu uzstādīts arī rekords 400 metros sievietēm, kuru laboja austrumvāciete Marita Koha.

Svarīgākais