Medaļas pēc 14.dienas: ASV tuvojas simtam, Latvija pakāpjas uz 44.vietu

Divas dienas līdz Londonas olimpisko spēļu noslēgumam medaļu kopvērtējumā līderpozīcijas nostiprinājušas ASV, savukārt Latvija, pateicoties Māra Štromberga olimpiskajam zeltam, uzlēkusi uz 44.pozīciju.

Piektdien amerikāņi savu medaļu krājumu papildināja par četrām medaļām, no kurām divas bija zelta. Tikmēr viņu sīvākie konkurenti ķīnieši savā rēķinā ieskaitīja tikai vienu godalgu, kas šoreiz bija sudraba vērtē.

Joprojām trešo vietu ieņem mājiniece Lielbritānija, kam kopumā 57 medaļas, no kurām 25 – zelta. Vakar britiem neizdevās tikt pie nevienas zelta godalgas, toties viņu kopējo medaļu skaitu palielināja par piecām (divas sudraba, trīs bronzas). Pēc kopējo medaļu skaita vairāk ir Krievijai, kas vakar nopelnīja septiņas medaļas, no kurām trīs bija visaugstākā kaluma!

Olimpisko zeltu beidzot sagaidījusi arī Latvija. Piektdien savu meistarību apliecināja Pekinas čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs un kļuva par divkārtēju olimpisko čempionu. Māra triumfs Latvijai medaļu vērtējumā ļāvis pakāpties no 70. uz 44.vietu (dienu iepriekš bronza pludmales volejbola duetam Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam), bet pozīciju augstāk ir Lietuva, kam viens zelts un divas bronzas – Rūtas Meilutītes zeltam peldēšanā un Aleksandra Kazakeviča bronzai cīņā vakar tika pievienota arī Ēvalda Petrauska bronza boksā. Apveicam arī kaimiņus!

Svarīgākais