Štrombergs kļūst par divkārtējo olimpisko čempionu!

© Scanpix

Par divkārtēju olimpisko čempionu BMX kļuvis Māris Štrombergs - latvietis bija ātrākais Londonas spēļu finālbraucienā, nosargājot savu Pekinā iegūto titulu. Latvijai otrā medaļa šajās spēlēs!

Finālā Štrombergs startēja no trešā celiņa. Lai arī iepriekš Latvijas pārstāvis spožu sniegumu rādījis nebija, finālā Štrombergs jau no pirmajiem metriem bija viens no pirmajiem.

Arī pirmajā virāžā Štrombergs iebrauca pirmais, ieguva palielu pārsvaru, taču austrālietis Sems Vilobijs visai ātri pietuvojās Mārim. Vēl pirms pēdējās virāžas Vilobijs bija visai tuvu Štrombergam, taču beigās Māris vēl palielināja pārsvaru un šķērsoja finiša līniju pirmais, kļūstot par divkārtēju olimpisko čempionu!

Vilobijs ieguva sudrabu, bet bronza kolumbietim Karlosam Okvendo. Nīderlandes braucējs Reimons van der Bizens, kurš ļoti pārliecinoši izskatījās pusfinālā, palika bez medaļas. Vairākiem finālistiem situāciju sarežģīja arī kritiens. Savukārt Štrombergs sagādāja Latvijai otro medaļu Londonā, turklāt arī pirmo zeltu (1-0-1).

Svarīgākais