Straume un Rumjancevs paliek ārpus fināla

Ārpus Londonas olimpiādes 200 metru fināla palika Latvijas smaiļotāji Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs - savā pusfinālā viņiem nedaudz pietrūka līdz ceturtajai vietai, kas būtu garantējusi iespēju cīnīties par medaļām. Līdz ar to rīt būs jāstartē B finālā, kurā tiks izšķirtas vietas no 9. līdz 13.

Lai iekļūtu pusfinālā, Kristam Straumem un Aleksejam Rumjancevam priekšsacīkstēs septiņu divnieku konkurencē bija jāierindojas starp labākajiem pieciem. Ja tas neizdotos, būtu jāstartē B finālā, kurā par medaļām cīnīties izredžu vairs nebūtu.

Jau no starta mūsējie bija aptuveni piektajā-sestajā pozīcijā. Tikt augstāk tā arī neizdevās, taču vismaz izdevās noturēt piekto pozīciju, lai arī visai nepārliecinoši - sestajā vietā palikušie japāņi Vatanabe un Matsušita atpalika vien nedaudz vairāk par 0,2 sekundēm. Straume un Rumjancevs finišēja pēc 34.447 sekundēm. Uzvarēja Pjatrušenka un Mahneu no Baltkrievijas. Kopumā mūsējiem starp visām 13 uz starta izgājušajām ekipāžam bija 10. labākais laiks.

Katrā no pusfināliem startēja piecas ekipāžas. Vietu finālā nodrošināja četri labākie, līdz ar to galvenais savā pusfinālā bija nepalikt pēdējā vietā. Straume un Rumjancevs arī šoreiz neilgi pēc starta bija vieni no pēdējiem un drīz vien jau bija piektajā pozīcijā. Līdz finišam izdevās pietuvoties austrāliešu ekipāžai, bet, lai apsteigtu sāncenšus un izrautu vietu finālā, nedaudz pietrūka. Līdz ar to rīt plkst 12.41 latvieši startēs B finālā un cīnīsies par 9.-13. vietu.

Svarīgākais