Medaļas pēc 13. dienas: Visvairāk zelta medaļu ASV; Latvijai dalīta 70. vieta

Aizvadītas jau 13 Londonas olimpisko spēļu dienas un pēc tām iegūto medaļu kopvērtējuma vadībā atrodas Amerikas Savienotās Valstis (ASV). Pie pirmās medaļas vakar izdevās tikt arī Latvijai, kurai to izcīnīja pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Latvija nu kopā ar vēl 11 citā valstīm neoficiālajā valstu vērtējumā dala 70. vietu.

ASV sportisti vakar savu medaļu krājumu papildināja ar 13 medaļām. Vakar amerikāņu guvums bija trīs zelta, trīs sudraba un septiņas bronzas godalgas. Pateicoties šiem sasniegumiem ASV izdevies apsteigt Ķīnas izlasi arī iegūto zelta medaļu ziņā un nu ASV ir gan visvairāk medaļu kopumā, gan visvairāk izcīnītu zelta medaļu.

Otrajā vietā atrodas Ķīnas komanda, kurai kopumā izdevies izcīnīt 80 medaļas, no kurām 37 ir zelta, 24 sudraba un 19 bronzas. Iegūto medaļu skaita ziņā trešā ir Krievija, taču šīs valsts pārstāvjiem izdevies tikt vien pie 12 zelta medaļām. Trešais vislielākais zelta medaļu birums bijis Lielbritānijas sportistiem, kuriem izdevies izcīnīt jau 25 medaļas.

Vakar pirmo medaļu Latvijai izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Puišu izcīnītā bronza Latvijai dod dalītu 70. vietu.

Svarīgākais