Dombrovskis apsola pludmales volejbolistiem maksimālās prēmijas

Šodien "Horse Guards Parade" tribīnēs Pļaviņa un Šmēdiņa spēlei līdzi juta arī Latvijas premjers Valdis Dombrovskis. Pēc uzvaras viņš pavēstīja, ka abiem bronzas medaļniekiem noteikti pienākas pēc maksimāli pieļaujamās prēmijas.

"Pirmā medaļa Latvijai šajās olimpiskajās spēlēs, un jāatzīst, ka man ļoti patīk puišu spēles stils - viņi spēlē ļoti mierīgi, ļoti precīzi. Uz laukuma domājot, ko dara, un nekrītot panikā, ja kaut kas neizdodas. Domāju, ar šādu ļoti disciplinētu spēli viņi arī ir sasnieguši to, ko sasniedza," pirmajos iespaidos dalījās Dombrovskis. Pirms olimpiskajām spēlēm Mārtiņa un Jāņa sekmēm premjers esot sekojis līdzi statistikas līmenī. "Taču patīkami, ka daudzas komandas, kas skaitījās spēcīgākas, tajā skaitā Nīderlandes, beigās ir palikušas aiz viņiem. Tā ka viņi šobrīd, manuprāt, lielā mērā ir uzlecošās zvaigznes."

Jautāts, vai par šādu sasniegumu valdība nobalsos par prēmiju izmaksu maksimālā apjomā, Dombrovskis atbildēja apstiprinoši. "Domāju, ka pilnīgi noteikti. Skaidrs, ka olimpiskās spēles jau nu ir tā reize, kur par medaļām ir jādod maksimālās prēmijas."

Premjers gatavojas klātienē apmeklēt arī BMX sacensību finālus. "Jā, arī šodien skatījos ceturtdaļfinālus. Prieks, ka visi trīs puiši tika iekšā [pusfinālos] - pat neskatoties uz kritieniem un traumām. Cerēšu uz viņu panākumiem un iespējams medaļām arī šajās sacensībās."

Svarīgākais