Palameika astotā, otrais olimpiskais zelts Špotakovai

© Scanpix

Šovakar Londonas olimpisko spēļu šķēpmešanas sacensībās Latvijas rekordiste (64.51) Madara Palameika ar 60.73 metrus tālu metienu ierindojās astotajā vietā, bet par divkārtēju olimpisko čempioni kļuva čehiete Barbora Špotakova.

Pirmais mēģinājums Palameikai nebija veiksmīgs – 56.47 metri. Otrajā latviete savu rezultātu uzlaboja, raidot šķēpu 60.73 metru tālumā un pakāpjoties no 12.vietas uz septīto. Trešajā mēģinājumā Palameikai savu rezultātu neizdevās uzlabot (neieskaitīts metiens), taču Palameikai izdevās noturēties labāko astoņniekā jeb starp tām šķēpmetējām, kas turpina sacensības arī pēc trim mēģinājumiem.

Ceturtajā mēģinājumā Palameika šķēpu raidīja 59.32 metrus tālu, bet piektais metiens piezemējās ap 55 metriem, tādejādi latviete apzināti pārkāpa pār līnijai, lai rezultāts netiktu ieskaitīts. Arī sestais mēģinājums Palameikai netika ieskaitīts, tādejādi latviete savā olimpiskajā debijā izcīnīja astoto vietu.

Par olimpisko čempioni kļuva čehiete Barbora Špotakova, kura ceturtajā mēģinājumā šķēpu raidīja 69.55 metrus tālu, sasniedzot sezonas labāko rezultātu pasaulē. Sudrabs un bronza vācietēm Obergfolai un Stālai, bet līdzšinējā sezonas līdere Sanete Viljoena ierindojās tikai ceturtajā vietā.

Nepatīkamu pārsteigumu saviem līdzjutējiem sagādāja olimpiskā vicečempione Marija Abakumova, kura labākajā mēģinājumā sasniedza 59.34 metrus, sacensības noslēdzot jau pēc trim mēģinājumiem. Abakumova ierindojās devītajā vietā.

Svarīgākais