Šmēdiņš: "Šķita bezcerīgi, taču nepadevāmies"

© Scanpix

Cilvēku ticība, ka izcīnīsim medaļu, uzlika milzīgu atbildību - naktī pirms mača pat bija grūti gulēt, pēc uzvaras atzina Jānis Šmēdiņš, kura teicamā spēle blokā izšķirošajos brīžos iedzina naglu Nīderlandes zārkā. Pagaidām esot grūti noticēt notikušajam - vajadzēs kādu dienu, lai nomierinātos...

Pirms nonāca Latvijas žurnālistu ielenkumā, Jānis Šmēdiņš vispirms atbildēja uz telefona zvanu no Rīgas. Zvanītājs bija Valsts prezidents. "Apsveica ar labu spēli. Pateica, ka mēs vēl jauni un viss vēl priekšā. Noteikti cer uz kaut lielāku," nosmaidīja Jānis, bet tālāk jau bija gatavs runāt par nule kā notikušo - otro uzvaru pār Nīderlandi, kas līdz Londonai nebija apspēlēta ne reizi. Izdevās sataupīt svarīgākajam mirklim! "Pirmajā setā servējot, svaidījāmies starp abiem spēlētājiem, meklējām, kurš kļūdīsies, taču otrajā nonācām pie secinājuma, ka jāservē uz garo - jo garais plīsīs. Nezinu, kā izdevās, taču pieķēru blokā, arī aizsardzībā, un tiešām - sāka plīst. Otrā seta sākumā likās jau diezgan bezcerīgi, bet nepadevāmies. Nebija jau vairs variantu - riskējām. Jo viņi tiešām ļoti labi iesāka un mums nebija citu variantu viņus vinnēt, kā tikai sākt riskēt. Atstājām daudz brīvas vietas laukumā, taču viņu iemīļoto sitienu nosedzām. Domāju, tas arī viens no iemesliem. Spēle bija ļoti grūta. Kaut kā vēl neticas..."

Pirms spēles apkārtējie nav ļāvuši aizmirst par augsto likmi. "Visa ģimene raksta, draugi - raksta. Pat tādi, kas nekad nav rakstījuši - visi raksta labus vārdus. Visi tic, ka būs trešā vieta, un tas vien jau uzliek papildus slogu. Naktī bija grūti gulēt - vēderā satraukums un kājas jau trīcēja... Taču laukumā rādījām, ko mācējām. Beigās bija smagi, pēdējo 2-3 punktu laikā jau biju bez elpas. Mēģinājām kustēties, bet viņiem tas bija vēl grūtāk nekā mums, tāpēc mēģinājām turēt šādu tempu."

Svarīgākais