Bolts triumfē arī 200 metros, Jamaikai viss pjedestāls

Šovakar Londonas olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensību 200 metru finālā triumfēja 2008.gada olimpiskais čempions Useins Bolts, kurš finišu sasniedza pēc 19.32 sekundēm. Arī sudrabs un bronza Jamaikas skrējējiem.

200 metru finālā bija iekļuvuši visi galvenie favorīti, tostarp visi trīs Jamaikas skrējēji – pasaules rekordists Useins Bolts, otrā visu laiku labākā rezultāta īpašnieks Johans Bleiks, kā arī Vorens Veirs.

Vienīgais eiropietis finālā bija francūzis Kristofs Lemetrs, kurš bija reāls medaļu pretendents, ņemot vērā, ka starp finālistiem viņa bija ceturtais labākais rezultāts aiz Bolta, Bleika un amerikāņa Volesa Spīrmona. Galveno favorītu lomā, protams, bija Bolts un Bleiks, kuru personiskie rekordi (attiecīgi, 19.19 un 19.26) bija krietni labāki nekā konkurentiem. Sezonas līderis līdz šim skrējienam bija Bleiks (19.80).

Bolts teicami uzsāka distanci, izvirzoties vadībā jau tās pirmajā pusē. Finiša taisnē Bolts ieskrēja nedaudz priekšā Bleikam, un, lai kā centās otrais, Bolts itin pārliecinoši izcīnīja uzvaru, finišu sasniedzot pēc 19.32 sekundēm. Līdz pirms četriem gadiem sasniegtajam olimpiskajam rekordam Boltam pietrūka 0.02 sekundes.

Bleiks finišu sasniedza pēc 19.44 sekundēm, bet bronza ar jaunu personisko rekordu (19.84) vēl vienam jamaikietim Vorenam Veiram, tādejādi viss goda pjedestāls Jamaikai. Vienīgais eiropietis Lemetrs finišēja sestais.

Svarīgākais