Medaļas pēc 12. dienas: ASV sasniedz lielāko pārsvaru kopvērtējumā

Aizvadītas jau 12 Londonas olimpisko spēļu dienas un pēc tām kopvērtējuma vadībā atrodas Amerikas Savienotās Valstis (ASV), kas sasniegusi lielāko pārsvaru līdz šim. Tiesa, zelta medaļu ieskaitē joprojām vadībā atrodas cita lielvalsts Ķīna.

Amerikāņi vakar izcīnīja 11 zeltus, bet summā savākuši jau 81 medaļu, kamēr Ķīnai, kas tika pie četriem zeltiem, ir par četrām mazāk. Tik liela starpība līdz šim vēl nebija novērota. Tiesa, ķīnieši joprojām ir naskākie zelta kaluma godalgu vācēji (36 pret amerikāņu 34). Vēl gan priekšā četras sacensību dienas - jāsadala vēl pietiekami daudz medaļu komplektu un skaidrs, ka kā vieniem, tā otriem ir visas iespējas izcīnīt uzvaru medaļu kopvērtējumā.

Pirms četriem gadiem Pekinā visu medaļu kopvērtējumā pārāka bija ASV (110 pret 100), taču zeltus vairāk izcīnīja Ķīna (51 pret 36).

Izmaiņas notikušas arī cīņā par trešo vietu. Proti, mājiniece Lielbritānija pēc ilgāka laika atkāpusies no pozīcijām. Krievijai ir 52 medaļas, bet britiem par četrām mazāk. Zelta ieskaitē gan mājinieki saglabā trešo vietu ar 22 zeltiem, kamēr krieviem ir uz pusi mazāk zelta godalgu un piektā vieta (priekšā palaista arī Dienvidkoreja).

Zelta godalgas trešdien tika sadalītas astoņos sporta veidos. Divpadsmitā bija pirmā diena šajās olimpiskajās spēlēs, kad netika labots neviens pasaules vai olimpiskais rekords. Kopumā olimpiādē tikai 69 rekordu labojumi un Pekinā sasniegto skaitu (175) noķert atlikušajās četrās dienās gandrīz pilnīgi droši neizdosies.

Svarīgākais