Vasiļevskis: ''Karjerai lieku punktu"

Šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis pēc neveiksmīgā starta Londonas olimpiskajās spēlēs šodien žurnālistiem paziņoja par karjeras beigšanu. Kaut gan vēl nav pārrunāts ar treneri, lēmums neesot pieņemts emociju iespaidā.

''Ko jūs citu gaidījāt?" vaicāja Vadims, atnākot uz mediju zonu pie žurnālistiem. ''Es gāju uz to labāko, cerēju uz to labāko, bet, ko jūs? Pēc pēdējiem trijiem gadiem jau ir redzams, kas būs. Tas, ka man bija sezonas otrais labākais rezultāts, neko nenozīmē. Otrais vai trešais labākais rezultāts man ir bijis vienmēr, bet tas jau nenozīmē, ka lielos mačos varu uzstartēt. Lieli mači man iet cauri, bet tiklīdz pēc tam ir Dimanta līga, tā varu nostartēt. Es pats nevaru izskaidrot (kāpēc tas tā notiek - aut.). To neviens nevar izskaidrot.''

Vadims pauda pārliecību, ka fiziski olimpiādei bija labi sagatavojies. "Tehniskā ziņā viss man ir, arī spēks. Ārpus lielā stadiona (domāts šovakar Londonā - aut.) vēl viss bija normāli, ienācu šeit un viss vienkārši atslēdzās," neizpratnē bija Latvijas rekordists. ''Trenera uzreiz saka, ka skrienu citādāk, ka ir ne šis, ne tas. Tas man ir galvā. Es nemaz nevaru izskaidrot.''

Vadims norādīja, ka cēloņus meklējis visu gadu, bet atrast skaidrojumu neveiksmēm tā arī nav izdevies. "Nekas nelīdz. Šogad esmu izdarījis visu - gājis pie psihologa, un kur tik vēl ne, ko tik nedarīju. Tas man acīmredzot nepalīdz. Parastos mačos kā Dimanta līgā es vēl varu savākties, bet pasaulē un Eiropā (domāti pasaules un Eiropas čempionāti - aut.) nevaru un viss. Nu neko. Vēl palikuši divi starti, ja, protams, mani vispār paņems. Pēc tam mana sporta karjera ir cauri."

30 gadus vecais Vadims paskaidroja, ka rezultātu nav, un līdz ar to nebūs nedz LOV A, nedz arī B sastāvā. "Man finansējums beidzas," viņš sacīja. "Kur es dabūšu naudu (karjeras turpināšanai - aut.). Ar treneri vēl par to neesmu runājis. Tagad iešu runāt."

Vadims arī neslēpa, ka tas bijis viņš, kurš ielicis sludinājumu par Atēnu olimpiādē izcīnītās sudraba medaļas pārdošanu. "To es ieliku. Būs jāpārdod atkal no jauna. Varbūt kāds pircējs būs. Sponsoru man nav. Tagad slikti nostartēju, LOV finansējums arī beidzas."