Kovals un Vasiļevskis paliek ārpus fināla

Olimpisko spēļu šķēpmēšanas finālam nav kvalificējušies Latvijas pārstāvji Ainārs Kovals un Vadims Vasiļevskis. Kovals ar 79.19 metriem ierindojās 10. vietā savā grupā un reālu cerību, ka no otrās grupas viņu apsteigs tikai divi sportisti, nav. Savukārt Vasiļevskis tikai ar 72.81 metriem grupā palika vien 21. pozīcijā.

Fināla kvalifikācijas norma bija 82 metri. Kopumā 44 pieteiktie šķēpmetēji bija sadalīti divās grupās – pirmajā no abām Latviju pārstāvēja Ainārs Kovals un Vadims Vasiļevskis, savukārt B grupā bija iekļauts Zigismunds Sirmais.

Kovals sāka ar 77.42 metriem – bija skaidrs, ka ar šādu rezultātu vietai labāko ducī nepietiks. Pēc pirmajiem metieniem Ainārs grupā bija sestais. Vasiļevska pirmais mēģinājums netika ieskaitīts. Kovalam otrais metiens bija tuvāks par pirmo (76.45), līdz ar to visas cerības uz vietas garantēšanu finālā bija jāatliek uz pēdējo iespēju. Tas pats attiecās arī uz Vasiļevski, kuram otrajā mēģinājumā tikai 72.81. Pēc otrajiem metieniem Kovals bija 14., Vasiļevskis tikai 20. pozīcijā.

Trešajā sērijā Kovals savu rezultātu par pāris metriem uzlaboja – 79.19. Tiesa, arī ar šādu rezultātu finālam visticamāk būs par maz. Savukārt Vasiļevskis savu rezultātu uzlabot nespēja, pavisam droši paliekot ārpus fināla. Kovals grupā pagaidām ir 10. vietā, taču vēl jāmet B grupai un nav reālu cerību, ka viņu apsteigs tikai divi sportisti. Vasiļevskis grupā palika tikai 21.