Štrombergs sāk ar 11. vietu kvalifikācijā; Treimanis krīt

Pekinas olimpisko spēļu čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs olimpiādi Londonā sācis ar izcīnītu 11. vietu sacensībās ar atsevišķu startu („time trial”), kurās tiek sadalītas pozīcijas ceturtdaļfināla braucienos.

Štrombergs trasē devās kā 27. un trases pirmo pusi veica ļoti ātri. Otrā puse gan vairs nebija tik veiksmīga un finišā Mārim tobrīd septītā vieta. Līdz sacensību beigām viņu apsteidza četri citu valstu sportisti un beigās latvietim 11. ātrākais laiks. Trasi Pekinas olimpisko spēļu čempions veica 38.697 sekundēs, ātrākā apļa laika īpašniekam zaudējot 0,918 sekundes.

Ātrākais kvalifikācijā bija Nīderlandes sportists Reimonds van der Bīzens (37.779).

Olimpisko spēļu debitants Rihards Veide trasē devās 16. un tobrīd finišēja ceturtais (rezultāts 38.753), summā ierindojoties divas vietas aiz pieredzējušākā tautieša Štromberga - 13. vieta.

Tikmēr neveiksmīgi dalību Londonas olimpiskajās spēlēs uzsācis Edžus Treimanis, kurš trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu un palika bez rezultāta. Tobrīd Latvijas pārstāvis trasē bija viens no ātrākajiem, taču neveiksmīgi piezemējas uz vienas no pumpām un krita.

Ceturtdaļfināli vīriem jau rīt pulksten 17.00 pēc Latvijas laika.