Radeviča iekļūst finālsacensībās, Grīvai olimpiāde beigusies

© Scanpix

2010.gada Eiropas čempione un 2011.gada pasaules čempionāta bronzas medaļniece tāllēkšanā Ineta Radeviča šovakar Londonas olimpiskajās spēlēs pārvarēja kvalifikāciju un iekļuva finālsacensībās. Savukārt Laumai Grīvai tas neizdevās.

Kvalifikācijas normatīvs, ar kuru automātiski varēja kvalificēties finālam, bija 6.70 metri. Mūsu tāllēcējas tālāk par šo robežu bija lēkušas iepriekš, taču ne šajā sezonā. Tas nozīmēja, ka Londonā jādemonstrē labākais sniegums šogad.

Radeviča pirmajā mēģinājumā aizlēca 6.58 metrus, bet otrajā (ar -1.6 metru pretvēju) spēja minimāli savu rezultātu uzlabot – 6.59. Arī trešais mēģinājums bija labāks par pirmajiem diviem - Ineta sasniedza sezonas labāko rezultātu aizlecot 6.68 metrus, ar ko, kā vēlāk izrādījās, pietika, lai iekļūtu finālā. Radeviča uzrādīja piekto labāko rezultātu.

Lauma Grīva sāka ar 6.10 metriem, bet otrais mēģinājums bija vēl pieticīgāks – 5.96 metri. Diemžēl trešajā mēģinājumā Grīvai neizdevās uzlabot savu labāko rezultātu – 6.08 metri – un Lauma finālsacensībās neiekļuva.

Kvalifikācijas normatīvu izpildīja tikai četras tāllēcējas. Labāko rezultātu uzrādīja britu sportiste Sāra Proktore (6.83). Lai iekļūtu finālsacensībās ar rezultātu, bija nepieciešams lēkt 6.40 metru tālumā. Fināls tāllēkšanā notiks rīt, 8.augustā.