Pļaviņš un Šmēdiņš zaudē galvenajiem favorītiem un cīnīsies par bronzu

© Romāns Kokšarovs

Londonas olimpiskajās spēlēs pirmo zaudējumu piedzīvojis Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Latvieši pusfinālā divos setos ar 15:21, 20:22 piekāpās galvenajiem favorītiem no Brazīlijas Alisonam Kerutī un Emanuelam Rego.

Mūsējie ceturtdien cīnīsies par bronzas medaļām.

Londonas olimpisko spēļu pirmajā posmā Mārtiņš ar Jāni izcīnīja visas uzvaras savā E grupā, izcīnot pirmo vietu, kas 1/8 finālā pretī deva norvēģus Skarlundu un Spinangru, kurus mūsējie apspēlēja pārliecinoši. Iepriekšējā spēlē cīņā par četrinieku Latvijas pāris trīs setos pieveica šīs sezonas līderus amerikāņus Gibu un Rozentālu.

Pusfinālā latviešiem pretī stājās sacensību galvenie favorīti no Brazīlijas Alisons Kerutī un Emanuels Rego. Spēles iesākās līdzīgi, tomēr vienreiz Šmēdiņš iestrēga Kerutī blokā – 2:4. Ievadā mūsējie visu laiku servēja pa Rego, kas rezultātu nedeva, bet vēlāk punkti tika meklēti pie Kerutī, kurš arī uzbruka pārliecinoši. Lieliski spēlēja spēles raženākais vīrs, kas ļāva aizbēgt vēl tālāk (11:6). Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, Mārtiņam ar Jāni palīdzēja arī veiksme, atgriežot intrigu – 9:12.

Ļoti smagi Latvijas pārim klājās ar Kerutī bloka apspēlēšanu – divreiz kļūdījās Šmēdiņš, tādējādi brazīlieši ieguva drošu sešu punktu pārsvaru (16:10). Lai arī pāris punktus izdevās atgūt, nopietni apdraudēt pretinieku pārsvaru mūsējie nespēja (18:14). Arī izskaņā Kerutī un Rego spēlēja pārliecinoši, pieveicot mūsējos pirmajā setā ar 21:15.

Divas fantastiskas Kerutī serves otrā seta sākumā pretiniekiem atkal deva divu punktu handikapu (3:1). Lai arī priekšā visu laiku bija Brazīlijas pāris, tomēr arī latvieši rādīja ļoti labu spēli. Pie 5:6 atkal bija iespēja izlīdzināt rezultātu, bet uzbrukumā kļūdījās Šmēdiņš. Diemžēl sekoja vēl divas neveiksmīgas epizodes, kas situāciju padarīja ļoti bēdīgu – 5:9. Beidzot kļūdīties sāka arī Kerutī, kas ļāva izlīdzināt rezultātu – 10:10. Tehniskajā pārtraukumā pie minimāla pārsvara devās pretinieki (11:10).

Uzreiz pēc tā brazīlieši uzvarēja divas izspēles pēc kārtas (13:10), tāpēc mūsējie pieprasīja pārtraukumu. Vēlāk Kerutī un Rego atrāvās vēl (15:10), bet, pateicoties Pļaviņa spēlei blokā, izdevās mazliet pievilkt (13:16). Latvijas duets nepadevās – puiši cīnījās visiem spēkiem un izlīdzināja rezultātu (19:19). Lai arī beigās tika piedzīvots zaudējums (20:22), puišiem neko nevar pārmest – cīņa līdz galam, tomēr sāpīgs zaudējums.

Ar to nekas nav beidzies! Ceturtdien Mārtiņš ar Jāni dosies cīņā par bronzas medaļām! Pretinieks vēl nav zināms.