ASV basketbolisti apspēlē arī Argentīnu

Noslēgušās olimpiskā basketbola turnīra apakšgrupu pēdējās cīņas un kļuvuši zināmi visi ceturtdaļfinālu pāri. Pirmdienas vakara vēlajā spēlē pie kārtējām panākuma tika ASV izlase, kas ar 126:97 sagrāva Argentīnas vienību.

Pirmajā spēles puslaikā ASV zvaigžņotā izlase ar argentīniešiem spēlēja viegli un rotaļīgi. Pēc pirmajām desmit spēles minūtēm amerikāņiem tikai plus divi (34:32), bet pēc puslaika vien plus viens – 60:59. Pie lietas NBA zvaigznes ķērās trešajā ceturtdaļā, kad ieslēdza aizsardzību, krietni veiksmīgāk spēlēja uzbrukumā un pēc spēlētām 30 minūtēm amerikāņiem jau ievērojamāks pārsvars – 102:76. Noslēdzošā spēles ceturtdaļa atkal aizritēja līdzīgā cīņā, taču rezultāta starpībā tas neatspoguļojās. Rezultātā vēl viena pārliecinoša uzvara (126:97) un ceturtdaļfinālā ASV izlasei jāspēlē pret Austrāliju.

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās A grupas pēdējā mačā bija Kevins Durants, kura kontā 28 punkti, Lebronam Džeimsam par desmit mazāk – 18. Argentīnas izlases labā 16 tikmēr guva Manu Džinobilī.

Šovakar vīru turnīrā spēles nenotiek, bet ceturtdaļfinālu cīņas tiks izspēlētas trešdien. Šodien ceturtdaļfinālu cīņas aizvadīs labākās sieviešu basketbola izlases.