Plēsnieks Londonā izcīna 7. vietu

© Scanpix

Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks ar jaunu personisko rekordu 390 kg uzvarējis Londonas olimpisko spēļu svarcelšanas sacensībās 105 kg svara kategorijā B grupā. Divu grupu summā Plēsniekam 7. vieta! Par olimpisko čempionu kļuva ukrainis Oleksijs Torohtijs.

Plēsnieks pirmajā disciplīnā raušanā visos trīs mēģinājumos nostartēja pārliecinoši un pacēla 167, 171 un 175 kg. Pēc raušanas Plēsnieks B grupā atradās 2. vietā, piekāpjoties tikai ekvadorietim Horhem Davidam Arojo Valdesam, kurš bija ticis galā ar 185 kg.

Sākoties grūšanai, bija acīmredzams, ka Arojo Valdess sacensību laikā bija guvis kājas savainojumu, kas neizbēgami liedza viņam parādīt labāko sniegumu. Raušanā ekvadorietim tikai 200 kg.

Plēsnieks sāka ar 208 kg svaru, kuru pacēla bez grūtībām. 20 gadus vecais sportists turpināja startēt ļoti stabili un tika galā arī ar 215 kg smagu svaru. Savam pēdējam mēģinājumam Plēsnieks izvēlējās 225 kg! Tik daudz Plēsniekam nebija pa spēkam, taču uzvara B grupā jau bija nodrošināta ar jaunu personisko rekordu – 390 kg.

Vēlāk startēja A grupas atlēti. Pēc sacensību noslēguma kļuva zināms, ka Plēsniekam ir septītais labākais rezultātus visu dalībnieku konkurencē.

Par olimpisko čempionu kļuva Ukrainas sportists Oleksijs Torohtijs, kurš summā pacēla 412 kg un tikai par vienu kg pārspēja Irānas svarcēlāju Navabu Nasiršelalu. Bronzas godalga polim Bartlomejam Vojceham Bonkam (410).