Austrālijas basketbola izlase pēdējā sekundē sagādā pirmo zaudējumu Krievijai

Pirmo zaudējumu Londonas olimpiskajās spēlēs pirmdien piedzīvoja Krievijas basketbola valstsvienība, kas savā B grupas pēdējā spēlē ar rezultātu 80:82 atzina Austrālijas pārākumu.

Austrāliešiem uzvaru izrāva aizsargs Patriks Miilzs, realizējot trīspunktu metienu pēdējā mača sekundē.

Austrālija sāka spēli, teicami realizējot uzbrukuma iespējas un pirmajās desmit minūtēs gūstot 29 punktus. Krievi gan pievilka, un rezultāts auga līdzīgi lielāko spēles daļu. Piecas minūtes pirms beigām Deivids Andersens panāca +7 austrāliešiem (77:70), taču krievi atbildēja ar izrāvienu 8:2 nepilnās trīs ar pusi minūtēs. Četras sekundes pirms beigām Metjū Nīlsens pārkāpa noteikumus pret Vitāliju Fridzons. "Khimki" aizsargs realizēja abus soda metienus, panākot 80:79 un jau šķita, ka krievi būs izmukuši no zaudējuma. Tomēr... Austrālija pēc minūtes pārtraukuma izspēlēja bumbu līdz Petijam Milzam, un "Spurs" aizsarga metiens no distances bija precīzs - 82:80.

Tā bija Austrālijas trešā uzvara piecos mačos un grupu turnīrā izdevies savākt astoņus punktus, kas pagaidām dod otro vietu, taču to saglabāt neizdosies noteikti - Austrālija būs ceturtajā vietā, jo savstarpējos mačos zaudēts gan brazīliešiem, gan spāņiem, un ceturtdaļfinālā spēlēs pret ASV.

Rezultatīvākais Austrālijas rindās bija "Barcelona" uzbrucējs Džo Inglss, bet pa 13 punktiem guva Petijs Milzs un centrs Deivids Andersens. Krievijas labā 18 punkti centram Sašam Kaunam, bet pa 13 sameta Aleksejs Šveds un Andrejs Kiriļenko. Krievija jau nodrošinājusi uzvaru B grupā un ceturtdaļfinālā tiksies ar A grupas ceturto vietu, kas, visticamāk, būs Lietuva.