Medaļas pēc 9. dienas: vadībā atkal Ķīna

Pēc aizraujošas cīņas ne tikai arēnās un laukumos, bet arī uz papīra Ķīna jauno nedēļu iesāk kā medaļām bagātākā dalībniece Londonas olimpiskajās spēlēs. Otrajā vietā atkāpusies ASV, bet trešā ir mājiniece Lielbritānija.

Olimpiādes devītajā dienā tika sadalīti 23 medaļu komlekti, taču tā nesa mazāk jaunus pasaules vai olimpiskos rekordus, nekā astotā diena. Proti, ja astotajā kopumā tika laboti 12 rekordi, tad vakar tikai pieci. Visas nedēļas nogalē notika interesanta cīņa par vadību medaļu kopvērtējumā starp ASV un Ķīnu, bet, sākoties jaunai nedēļai, vadībā atkal ir Ķīna. Tomēr pārsvars ir niecīgs - viena medaļa, tāpēc skaidrs, ka jau šodien viss atkal var mainīties.

Ķīnai ir arī visvairāk zelta medaļu - 30. Tikmēr amerikāņiem tādas ir 28.

Kas attiecas uz pārējiem, tad trešā joprojām ir mājiniece Lielbritānija (37), bet turpat netālu ir arī Krievija, kurai divas medaļas mazāk. Tiesa, krieviem tikai četri zelti. Līdzīga situācija Japānai, kas ir piektā pēc kopējā medaļu skaita (27), bet izcīnījusi tikai divus zeltus. Zināma veida piemēru citiem rāda viena no pasaules lielākajām valstīm Kazahstāna - it kā vien sešas medaļas, taču visas zelta kalumā. Pretējs piemērs - Austrālija, kas ir astotā pēc kopējā medaļu skaita (20), taču tikai viena no tām ir zelta.

Šo pēcpusdien tiks izcīnīta 500. medaļa Londonas spēlēs. Laboti jau 64 rekordi - skaitot gan olimpiskos, gan pasaules, tomēr līdz Pekinā iespētajam vēl tālu (175).

Starp citu, Londonas spēļu mājaslapa kļuvusi par apmeklētāko sporta lapu pasaulē.