Bolts: "Esmu soli tuvāk, lai kļūtu par leģendu"

Pēc Londonas olimpiskā zelta izcīnīšanas izcilais jamaikiešu sprinteris Juseins Bolts atzina, ka mazliet satraucies par startu, lai neatkārtotos pagājušajā gadā pasaules čempionātā piedzīvotais pāragrais starts.

"Biju laimīgs, kad pārvarēju pirmo kārtu. Jutu, ka varu to izdarīt. Biju nedaudz satraucies par savu startu. Nevēlējos atkal tikt pie pāragra starta, tāpēc ilgāk biju [starta] blokos," atklāja Bolts, kurš Londonā uzvarēja ar visu laiku otru ātrāko 100 metru skrējienu vēsturē - 9,63 sekundes. "Tā nebija labākā [starta] reakcija pasaulē, bet es to izdarīju, un tā bija [uzvaras] atslēga."

"Treneris teica, lai beidzu uztraukties par startu, jo labākā mana skrējiena daļa esot beigas. Tas nostrādāja," sacīja Bolts, kurš nu kļuvis par četrkārtēju olimpisko čempionu. "Es tikko pierādīju pasaulei, ka esmu labākais pasaulē. Tas ir viens solis tuvāk, lai būtu leģenda. Tagad skriešu 200 metrus, tā ir mana mīļākā disciplīna." Bolts izcīnījis uzvaras 200 metros gan pēdējos divos pasaules čempionātos, gan arī Pekinas spēlēs.

Bolts arī norādīja, ka papildus motivāciju devusi lieliskā atmosfēra stadionā: "Tas bija brīnišķīgi. Zināju, ka tā būs. Varu sajust to enerģiju, un esmu ļoti laimīgs."