Rumbeniekam pieticīga olimpiskā debija, zelts ķīnietim Dinam

Šodien Londonā tika sadalīts medaļu komplekts 20 kilometru soļojumā vīriešiem. Latviešu vieglatlēts Arnis Rumbenieks sacensības noslēdza 45. vietā. Zeltu ar jaunu olimpisko rekordu izcīnīja Čeņs Dins, otrais finišēja gvatemalietis Ēriks Barondo, taču bronza - ķīnietim Vanam Džeņam.

Jau pašā sacensību sākumā latviešu sportists nonāca lielās grupas aizmugurē, pavisam drīz no tās sākot arī atpalikt. Distances vidū no lielās grupas latvietis kopā ar lietuvieši soļotāju, ar kuru kopā soļoja trases pirmo pusi, atpalika vairāk nekā par minūti.

Tanī pašā laikā, ap sacensību vidu no lielās soļotāju grupas atrāvās nedaudz vairāk par desmit soļotājiem, kas kāpināja sacensību tempu un drīz vien atrāvās no tuvākajiem sekotājiem. Tāpat, drīz vien no līderu grupas tika diskvalificēti pieredzējušie krievs Vladimirs Kanaikins un kolumbietis Luiss Fernando Lopess.

Aptuveni piecus kilometrus pirms finiša, līderu grupa sadalījās, trases priekšgalā atrodoties Pekinas olimpisko spēļu čempionam Valērijam Borčinam, gvatemalietim Ērikam Barondo, kā arī ķīniešiem Čeņam Dinam un Vanam Džeņam.

Pēdējos kilometros par līderi izvirzījās 19 gadus vecais Čeņs Dins, kuram sekoja Borčins un tad Barondo. Izšķirošajos divos kilometros neveiksmi piedzīvoja Valērijs Borčins, kurš trasē noģība, tikmēr Čeņs Dins finišēja, sasniedzot jaunu olimpisko rekordu.

Arnis Rumbenieks sacensības noslēdza 45. vietā, finišējot pēc 1:26:26. Viņa personiskais rekords ir divas minūtes ātrāks.