Leitim 35. vieta 400 metros

© f64

Olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensībās ārpus 400 metru pusfināla palicis Latvijas pārstāvis Jānis Leitis. Savā priekšskrējienā viņš finišēja piektais ar rezultātu 46,41 sekunde. Kopumā tas deva 35. vietu. Tālāk netika arī 2008. gada čempions Lašons Merits, kurš savā priekšskrējienā izstājās.

Lai kvalificētos pusfinālam, Leitim savā priekšskrējienā (pēc kārtas piektajā no septiņiem) bija jāiekļūst starp trim labākajiem, vai arī jācer uz kādu no trim labākajiem rezultātiem starp tiem, kuri savos skrējienos nav iekļuvuši trijniekā. Leitim kvalificēties nākamajai kārtai nebija viegls uzdevums – viņa sezonas labākais rezultāts savā skrējienā bija sestais labākais no septiņiem.

Pēc kolumbiešu skrējēja atteikšanās no starta Leiša uzdevums palika nedaudz vieglāks, taču tikai nedaudz. Vēl 100 metrus pirms finiša Leitis bija pēdējais, taču spēja pacelties par vienu vietu un arī nedaudz pietuvoties līderiem. Finišā Latvijas vieglatlētam 46,41 sekunde un piektā vieta. Šāds rezultāts, kas vairāk nekā pussekundi atpaliek no sportista šosezon uzstādītā personiskā rekorda, atstāja Leiti aiz pusfināla robežas, beigās 35. vieta no 47 finišējušajiem.

Pusfinālā iekļuva gandrīz visi galvenie favorīti, izņemot pašreizējo Olimpisko čempionu un sezonas līderi Lašonu Meritu – viņš jau distances pirmajā pusē izstājās un nespēs aizstāvēt savu titulu. Jāpiebilst, ka jau priekšskrējienā Džonotans Borlē laboja Beļģijas rekordu, uzrādot otro labāko rezultātu pasaulē šosezon – 44,43 sekundes.

Svarīgākais