Kalniņam personiskais rekords un 30. vieta 100 metros brīvajā stilā

Šodien Londonas Olimpisko spēļu priekšsacīkstēs 100 metru brīvā stila peldējumā piedalījās Latvijas pārstāvis Uvis Kalniņš. Savā peldējumā viņš palika otrajā vietā (pēc pusdistances vēl bija piektais), sasniedzot jaunu personisko rekordu - 49,96 sekundes. Tas gan nepalīdzēja tikt pusfinālā - Kalniņam šajā distancē 30. vieta.

Uvis Kalniņš startēja ceturtajā (no astoņiem) priekšpeldējumā. Lai iekļūtu pusfinālā, kopumā bija jāiekļūst starp 16 labākajiem, tāpēc bija skaidrs, ka Kalniņam, kura personiskais rekords bija 50,18 sekundes, uz to diez vai varēja cerēt. Taču mūsu sportists varēja cerēt uz sava labākā rezultāta sasniegšanu, kas jau būtu atzīstams panākums.

Pirmos 50 metrus Kalniņš noslēdza piektajā vietā, taču īpaši tālu neatpaliekot no tiem, kas viņiem bija priekšā. Distances otrajā pusē Uvim izdevās apdzīt veselus trīs sāncenšus un savā peldējumā finišēt otrajā vietā. Kalniņa rezultāts 49,96 sekundes – jauns personiskais rekords (uzlabots par 0,22 sekundēm), turklāt šī bija pirmā reize peldētāja karjerā, kad izdevies sasniegt labāku rezultātu par 50 sekundēm.

Ar šo rezultātu Kalniņam izdevās ierindoties 30. vietā (kopumā distanci veica 56 sportisti). Lai iekļūtu starp labākajiem 16, bija vajadzīgs aptuveni par sekundi labāks rezultāts.