Latvijas tiesnesis Latiševs šonakt tiesās ASV un Tunisijas basketbola spēli

Latvijas Basketbola savienības (LBS) tiesnešu reitinga pirmais numurs Oļegs Latiševs šovakar turpinās darbu Londonas olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Šovakar Latvijas labākajam tiesnesim jātiesā vīru turnīra spēle starp Tunisiju un zvaigžņoto ASV valstsvienību.

Spēle sāksies 15 minūtes pēc pusnakts un to tiesās Oļegs Latiševs, kā arī Čārlzs Meiberijs no Austrālijas un Samirs Abākils no Marokas. Abākils pirms gada Latvijā tiesāja arī pasaules U19 čempionāta spēles.

Oļegs Latiševs ir viens no 30 soģiem, kas apkalpo olimpisko spēļu basketbola turnīrus dāmām un kungiem. Iepriekš strādājis Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīrā 2005.gadā, Eiropas vīriešu čempionātu finālturnīros 2007., 2009. un 2011.gadā, pasaules vīriešu čempionātā 2010.gadā, kā arī Eirolīgas un Eiropas kausa izcīņas finālturnīros.

Olimpisko basketbola turnīru spēļu vadīšanā dažādā statusā līdz šim no Latvijas piedalījušies Valdemārs Baumanis (1936), Aleksandrs Gomeļskis (1956) un Mariss Bernāts (1980), liecina basket.lv informācija.

Šī būs otrā spēle, ko Londonā tiesās Latiševs. Arī savā olimpisko spēļu debijā 31 gadu vecais tiesnesis apkalpoja spēli ar ASV piedalīšanos - 29. jūlijā ASV uzveica Horvātiju sieviešu turnīrā.