Šodien olimpiskajās spēlēs Samoilovs un Sorokins pret DĀR, Lietuva cer uz zeltu

Pirmdien, 30. jūlijā, Londonā tiks dalītas medaļas sešos sporta veidos - daiļlēkšanā, paukošanā, mākslas vingrošanā, džudo, šaušanā un peldēšanā.

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins plkst. 14:00 pēcpusdienā pēc Latvijas laika aizvadīs otro cīņu D apakšgrupā, sacenšoties pret Dienvidāfrikas Republikas duetu Čijs/Goldšmits.

14:00 pludmales volejbols, grupu turnīrs

Dienvidāfrikas Republikas pāris Frīdoms Čijs/Grants Goldšmits sestdien ar 10:21 un 11:21 zaudēja ASV duetam Gibs/Rozentāls. Arī Olimpiskajā rangā DĀR sportisti nevar lepoties ar augstiem rezultātiem, jo viņu rēķinā ir tikai seši punkti (salīdzinājumam – Gibam/Rozentālam ir 5760 punkti, Fijalekam/Prudeļam 5280 punkti un Samoilovam/Sorokinam 3860 punkti).

Giba/Rozentāla cīņa pret Fijaleku/Prudeļu sāksies plkst. 23:00 vakarā. Latvijas un ASV pāriem uzvaras nodrošinās vietu astotdaļfinālā.

22:15 peldēšana, 100m brass sievietēm, fināls

Piecpadsmit gadus vecā Lietuvas peldētāja Rūta Meilutīte svētdien uzrādīja labākos laikus 100 metru brasa distances priekšpeldējumā un pusfinālā, apsteidzot sāncenses no ASV, Krievijas un Austrālijas. Pirmajā kārtā viņas rezultāts bija 1:05:56, savukārt pusfinālā Meilutīte nopeldēja par 0,35 sekundēm ātrāk (1:05:21), sasniedzot jaunu Eiropas rekordu. Otrajā pusfinālā amerikāniete Rebeka Soni finišēja ar laiku 1:05:98, no lietuvietes atpaliekot gandrīz sekundi.

Olimpiskais rekords 100 metru brasa peldējumā ir 1:05:17, savukārt pasaules rekorda labojumam nepieciešams peldēt ātrāk par 1:04:45. Rekorda īpašniece no 2009. gada 7. augusta ir amerikāniete Džesika Hārdija.

18:45 Krievija – Brazīlija, basketbols sievietēm

Ainaram Zvirgzdiņam, kurš Londonā konsultē Krievijas izlasi, cīņa pret Brazīliju būs īpaša. Pirms četriem gadiem Pekinā latviešu treneris kopā ar Latvijas valstsvienību uzvarēja Dienvidamerikas spēcīgāko komandu, izcīnot pirmo panākumu Olimpiskajā turnīrā.

Pirmās uzvaras vēsturē mēģinās izcīnīt Horvātijas un Lielbritānijas izlases, savukārt Angolas izredzes cīņā pret ASV ir niecīgas.