Pirmo zeltu Londonā iegūst Ķīna

Šodien Londonas olimpiādē sadalīts pirmais medaļu komplekts. Šaušanā no 10 metru attāluma ar pneimatisko ieroci zelta medaļu izcīnīja Ķīnas sportiste Silinga Ji. Ķīnai arī bronza, bet sudrabs Polijai.

Kvalifikācijas sacensībās ar 40 šāvienu sērijām 56 sportistes cīnījās par iekļūšanu finālā, kur tiesības dalīt medaļas ieguva astoņas dalībnieces. Bija vajadzīga arī pāršaušana, un kā pēdējā caur adatas aci finālā iekļuva Pekinas olimpiskā čempione čehiete Katežina Emmonsa. Minētie 40 piegājieni tika ņemti vērā arī finālā, kur papildus tika izpildītas 10 šāvienu sērijas, tāpēc visssvarīgāk pieminēt, ka kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja poliete Silvija Bogacka un ķīniete Silinga Ji.

Finālā Emmonsa šāva ļoti veiksmīgi un uzkāpa līdz pat 4. vietai, taču palika bez medaļām. Toties sīvā cīņā par zeltu poliete Bogacka tomēr galu galā piekāpās ķīnietei Ji. Tādējādi pirmais zelts olimpiādē nonācis Ķīnas rīcībā. Bogacka atnesa sudrabu Polijai, bet bronza vēl vienai Ķīnas pārstāvei Danai Ju.

Zīmīgi, ka šajās sacensībās pirmo reizi piedalījās sieviešu dzimuma pārstāve no Kataras. Par to kļuva Bahija Al Hamada, kura, startējot ar galvas segu, starp 56 sportistēm ieņēma 17. vietu un finālā netika. Tagad tikai Saūda Arābija un Bruneja palikušas starp valstīm, kas nekad nav sūtījušas savas sportistes uz Olimpiskajām spēlēm.