Latvijas karogu olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs Mārtiņš Pļaviņš

© F64

Šodien kļuva zināms, ka Latvijas karogu Londonas olimpiādes atklāšanas ceremonijā nesīs viens no valsts labākajiem pludmales volejbolistiem Mārtiņš Pļaviņš.

Latviju olimpiādē, kas tiks atklāta 27. jūlijā, pārstāvēs 46 sportisti, no kuriem četri būs pludmales volejbolisti – Mārtiņš Pļaviņš, Jānis Šmēdiņš, Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins. Tieši šī sporta veida pārstāvim uzticēta karoga nešana atklāšanas ceremonijā.

Nākamās piektdienas vakarā Londonā ar karogu rokās lepni soļos Mārtiņš Pļaviņš, kurš kopā ar Jāni Šmēdiņu regulāri cīnās Pasaules kausa posmos, bet pērn pasaules čempionātā Romā izcīnīja 4. vietu.

Tieši iekļūšana pasaules čempionāta pusfinālā, pēc Mārtiņa domām, palīdzējusi sportistam tikt pie šī goda. Pats Pļaviņš atzina, ka vēl nav aptvēris notikušo. Iespējams, ka mūsu "bīčistiem" būs jāspēlē jau nākamajā dienā pēc atklāšanas ceremonijas, taču karoga nešana varēšanu kortā negatīvi neietekmēšot.

Neoficiāla informācija liecina, ka sākotnēji karogu nest uzticēts Pekinas čempionam BMX riteņbraukšanā Mārim Štrombergam, taču viņš atteicies, jo Londonā ieradīsies, kad spēles jau ritēs pilnā sparā. BMX sacensības notiks olimpiādes izskaņā, no 8. līdz 10. augustam.

Video

 

Svarīgākais