45 gadu vecumā miris bijušais boksa čempions Tapia

Svētdienas vakarā savā mājās Ņūmeksikas štata Albukērkā (ASV) atrasts miris pieckārtējais pasaules čempions boksā Džonijs Tapia (59-5-1, 3KO). Bokseris, kurš karjeras pēdējo cīņu aizvadīja tikai pērn, miris vien 45 gadu vecumā.

Tapia karjeras laikā piecreiz kļuva par pasaules čempionu trijās dažādās svara kategorijās, izcīnīt IBF un WBO titulus svarā līdz 52.2kg, WBA titulu svarā līdz 53.5kg un IBF titulu svarā līdz 57.2 kilogramiem. Pēdējo karjeras cīņu Tapia aizvadīja pērn, kad pēc punktiem ar 77:73, 77:73, 76:74 pieveica sešus gadus jaunāko kolumbieti Maurisio Pastranu.

Tiesa, lai arī ringā Tapia guva lieliskus panākumus, ārpus tā viņš nereti iekūlās problēmās. Bokseris regulāri lietoja kokaīnu un alkoholu, sirga ar depresiju un vairākkārt nonāca arī ieslodzījumā. Jāpiebilst, ka boksera pirmie dzīves gadi bija traģisma pilni – viņa tēvs tika nogalināts, kad viņa māte bija gaidībās, bet, kad Tapiam bija astoņi gadi, viņa māte tika nolaupīta, izvarota un sadurta, nomirstot četras dienas pēc nozieguma izdarīšanas. Pēc tam par Tapiu rūpes uzņēmās viņa vecmāmiņa, bet deviņu gadu vecumā puisis sāka nodarboties ar boksu.

Boksera nāves iemesls pagaidām nav zināms. Ķermeņa autopsija tiks veikta tuvākajās dienās, paziņojuši izmeklētāji.

Svarīgākais