Štrombergam neveiksme finālā un 8. vieta pasaules čempionātā

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs Birmingemā (Lielbritānija) pasaules čempionātā izcīnīja astoto vietu. Finālbraucienā latvietis kopā ar vairākiem konkurentiem krita, kas liedza ieņemt augstāku vietu.

Ceļš līdz finālam Latvijas riteņbraucējam bija pārliecinošs. Štrombergs pārliecinoši uzvarēja savā ceturtdaļfināla braucienā, bet pusfinālā ierindojās trešajā vietā. Finālu latvietis iesāka ar lielisku startu, izvirzoties vadībā, taču pirmajā līkumā savas pozīcijas zaudēja, palaižot priekšā vairākus konkurentus. Diemžēl vēlāk Štrombergam priekšā krita viens no konkurentiem un Māris nespēja izvairīties sadursmes.

Finālā tādejādi Štrombergs ieņēma astoto vietu, bet par pasaules čempionu kļuva austrālietis Sems Vilobijs. Otro vietu izcīnīja pērnā gada pasaules čempions Žoriss Dodē no Francijas, bet trijnieku noslēdza viņa tautietis Moana Mo Kalē.

Elites ceturtdaļfinālā izstājās gan Eiropas čempions Edžus Treimanis, gan Toms Mankus, kuri iekļuva kritienos un savos braucienos ieņēma, attiecīgi, piekto un septīto vietu.

Sieviešu Elites pusfinālā iekļuva Sandra Aleksejeva, taču pusfināla brauciens viņai bija neveiksmīgs - piedzīvotais kritiens liedza ieņemt augstāko vietu par astoto savā braucienā. Jāpiebilst, ka čempionāta izšķirošajos braucienos kopumā bija daudz kritienu.