Samoilovs un Sorokins zaudē favorītiem, rīt cīnīsies par pusfinālu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins piektdien Prāgā notiekošajā Pasaules kausa posmā nodrošināja vismaz piekto vietu, uzvarot Kazahstānas sportistus Sidorenko/Djačenko. Zaudējums 4. kārtā pret favorītiem Rodžersu un Dalhauzeru cīņu par pusfinālu liks turpināt rīt.

Jau ziņots, ka vakar Samoilovs/Sorokins pirmās kārtas spēlē ar 2-1 pieveica Deividu Klempereru un Ēriku Korengu no Vācijas, bet pēc tam ar 2-0 spāņus Pablo Ereru un Adrianu Gaviru, tādejādi nodrošinot vismaz devīto vietu.

Šodien Samoilova un Sorokina pretinieki trešajā kārtā bija kazahu duets Aleksejs Sidorenko/Aleksandrs Diačenko, kas vakar apspēlēja pat pasaules čempionus Alisonu un Emanuelu. Mūsu pludmales volejbolisti sīvā cīņā kazahiem zaudēja pirmo setu (19:21), taču prata saņemties saspringtā cīņā uzvarēja abos nākamajos – 27:25 un 15:11. Tādejādi mūsējie spēlē uzvarēja ar 2-1, nodrošinot vismaz piekto vietu.

Nākamo spēli mūsējie aizvadīja pret turnīra galvenajiem favorītiem – amerikāņi Tods Rodžersu un Filu Dalhauzeru. Pirmajā setā Latvijas pārim no 5:7 izdevās uzvarēt četras izspēles pēc kārtas un pārņemt vadību – 9:7. Vēlāk Latvijas sportisti bija priekšā arī ar trim punktiem (16:13), bet seta izskaņā ieguva divas setbumbas – 20:18. Apbrīnojamā veidā mūsējie pirmajā partijā neuzvarēja vairs nevienā izspēlē – 20:22.

Arī otrā seta ievads bija daudzsološs – 5:2. Vēl seta vidusdaļā mūsējie bija priekšā ar 12:10, taču jau atkal nācās samierināties ar zaudējumu – 17:21. Nākamo maču Samoilovs un Sorokins aizvadīs rīt plkst. 16:00 pret pagaidām nezināmiem pretiniekiem. Uzvaras gadījumā cīņa tiks turpināta pusfinālā, bet zaudējums nozīmēs turnīru noslēgt 5. vietā.