Useins Bolts pamet draudzeni, lai pilnībā koncentrētos olimpiādei

Trīskārtējais olimpiskais čempions, jamaikietis Useins Bolts pārtraucis attiecības ar savu draudzeni Ļubicu Slovaku, lai pilnībā varētu koncentrēties uz šovasar gaidāmajām Londonas olimpiskajām spēlēm.

2008.gadā Bolts uzvarēja 100 un 200 metru skrējienos, kā arī 4x100 metru stafetē, turklāt visās distancēs sasniedza pasaules rekordus. Šogad jamaikietis grib šos panākumus atkārtot...

28 gadus vecā Slovaka, kas ir modes dizainere, pusaudžu gados pārcēlās uz Kanādu, bet vēlāk uz Jamaiku, kur pirms tam bija pavadījusi atvaļinājumu. Ar Boltu viņu iepazīstināja abu kopējā draudzene, regeja dziedātāja Tamija Čina. Maija sākumā Bolts nolēmis pārtraukt sešus mēnešus ilgušās attiecības, norādot, ka pilnībā vēlas koncentrēties olimpiskajām spēlēm.

Sprinterim tuvu stāvošs cilvēks norādījis: "Viņam vēl būs daudz laika attiecībām. Šobrīd viņš koncentrējas uz skriešanas karjeru un nevēlas, lai kāds novērtu viņa uzmanību no tās. "

Nav gan izslēgts, ka problēma slēpjas, kur citur – pirms kāda laika kādā Jamaikas izdevumā bija publicēta fotogrāfija, kur 25 gadus vecais Bolts skūpstās Slovaku. Turpat bijusi arī kāda karikatūra, kurā attēlots Bolts, kas paskrējis garām vietējais iedzīvotājai, lai ieskrietu Slovakas apskāvienos. Vēl kādā karikatūrā Bolts attēlots kopā ar golferi Taigeru Vudu, lūdzot viņam padomu... Dzimtenē Bolts par šīm attiecībām [ar baltādaino sievieti] ticis kritizēts, kāds Jamaikas portāls pat publicējis neapmierināto tautiešu vēstules, bet interneta komentāros jamaikiešu reakcija bijusi diezgan asa.

Sports

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais