Rekordliels līdzjutēju skaits Stokholmā gaidāms nedēļas beigās

© Romāns Kokšarovs

Liela daļa Latvijas izlases līdzjutēju devušies mājās no Stokholmas. Lai arī hokeja čempionātam ir jauns formāts – jāspēlē septiņas spēles, tomēr daudzi fani līdzi jūt iepriekšējos gados izstrādātajā režīmā – trīs spēles.

Konstantu Latvijas līdzjutēju skaitu Stokholmā ir ļoti grūti pateikt. Uz Latvijas un Krievijas spēli bija devušies apmēram 800–1000 līdzjutēju, uz Latvijas un Vācijas spēli līdzjutēju skaits jau bija krietni kuplāks. Prognozējams, ka uz Latvijas un Čehijas spēli šodien būs nedaudz mazāks fanu pūlis, taču apmeklējuma rekords varētu tikt pārsists uz Latvijas un Norvēģijas spēli sestdien. Daudzi hokeja mīļotāji izmantos iespēju klātienē redzēt vismaz vienu spēli, netērējot lieki naudu un nekavējot nevienu darba dienu.

Kā ierasts, līdzjutēji nav sabraukuši tikai no Latvijas – lielu īpatsvaru veido Īrijas un Lielbritānijas latvieši, ik pa kādai spēlei atbrauc līdzi just Dānijā mītošie letiņi. Savukārt Neatkarīgās satiktie Zviedrijas latvieši atzīst, ka dosies klātienē skatīties tikai vienu vai divas spēles. Pārsvarā doma esot atbalstīt mūsējos spēlē pret Zviedriju.

Svarīgākais