Ščerbatihs: "Svarcelšana izaudzināja manu raksturu"

Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, kurš savainojumu dēļ pirms pāris nedēļām nolēma beigt sportista karjeru portālam Sportacentrs.com izteica nožēlu, ka situācija izveidojās tieši tāda, jo viņš vēlējās startēt savās piektajās olimpiskajās spēlēs.

"Gribēju vēl strādāt un cīnīties, bet sapratu, ka nevaru... Jā, man pēdējos gados bija savainojumi, taču ne tik traki, kā beigās, kad uzdeva mugura. Tā pēdējā laikā man ļoti sāpēja, tāpat arī plecs. Tā jau parasti visu laiku no savainojumiem līdu ārā, bet šoreiz tas īsti nav sanācis. Pusgada laikā nekādu izmaiņu. Visu laiku cerēju, ka izdosies. Ļoti jau gribējās tikt uz Londonu, taču tas, ka tev gribas, neko nenozīmē. Daudz ko var gribēt, bet ne viss dzīvē notiek," ar smagu nopūtu sacīja Ščerbatihs.

Sportists atzina, ka viņam šobrīd nav skaidrības par savu nākotni, jo vispirms jātiek galā ar veselības problēmām: "Pagaidām neko par nākotni nezinu. Redzēsim. Mugura pagaidām nesāp, bet es arī lielus svarus neceļu. Problēmas sagādā plecs, turklāt ne tikai treniņos, bet arī ikdienā. Nākamnedēļ vajadzēs sabildēt un paskatīties, kas tur īsti kaiš. Plecs sāp pat pamostoties no rīta, tāpēc jātiek skaidrībā, jo man vēl dzīve priekšā. Jāskatās, kā viņu ārstēt, lai dzīvot netraucē. Nevaru kategoriski pateikt vai vēl kaut kur startēšu vai nestartēšu..."

"Tas, ka es ienācu šajā sporta veidā, noteikti ir laba lieta. Svarcelšana izaudzināja manu raksturu, bet tas dzīvē visiem ir vajadzīgs. Daudz sasniedzu, par ko paldies arī trenerim [Eduardam Andruškevičam]. Žēl, ka netiku pie olimpiskā zelta, lai gan tāda iespēja man bija. Taču neko nepadarīsi, tāda ir dzīve. Domāju, ka savam sporta veidam vienalga devu daudz, būs ko atcerēties," piebilda Ščerbatihs.

Svarīgākais