Riteņbraucēju Ulrihu diskvalificē uz diviem gadiem; anulē rezultātus kopš 2005.gada

Starptautiskā Arbitrāžas tiesa (CAS) atzinusi vācu riteņbraucēju Janu Ulrihu par vainīgu dopinga lietošanā, piešķirot divu gadu diskvalifikāciju, kā arī anulējot sportista rezultātus kopš 2005.gada maija.

Divu gadu diskvalifikācija stājusies spēkā no 2011.gada augusta, tiesa, Ulrihs karjeru beidza jau 2007.gadā. Anulēti visi vācieša rezultāti no 2005.gada maija līdz viņa karjeras beigām 2007.gada februārī, tādejādi arī trešā vieta 2005.gada "Tour de France" velobraucienā.

Tādejādi CAS daļēji apmierināja Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) apelāciju. UCI vēlējās, lai Ulrihs, kurš 1997.gadā kļuva par "Tour de France" uzvarētāju, saņemtu mūža diskvalifikāciju.

Ulrihs bija iesaistīts 2006.gada dopinga skandālā "Operacion Puerto" Spānijā, kā rezultātā viņa tā brīža komanda "T-Mobile" atsauca riteņbraucēju no dalības "Tour de France", bet vēlāk lauza līgumu ar Ulrihu. "Operacion Puerto" rezultātā 2006.gada maijā zemessargu veiktajā reidā spāņu ārsta Eufemijano Fuentesa klīnikā tika atrastas vairāk nekā simts kastes ar aizliegtajiem preperātiem un citiem pierādījumiem par nelikumīgām darbībām. Vēlāk tika pierādīts, ka Ulriha DNS sakrīt ar asiņu paraugiem, kas tika atrasti klīnikā. Šveices olimpiskā komiteja (Ulrihs dzīvo Šveicē un brauca ar Šveices licenci – aut.) uzsāka izmeklēšanu, taču 2009.gadā to pārtrauca, uzskatot, ka nav jēgas sodīt sportistu, kurš beidzis karjeru.

Svarīgākais