Spāņu riteņbraucējam Kontadoram divu gadu diskvalifikācija

Titulētais spāņu riteņbraucējs Alberto Kontadors atzīts par vainīgu dopinga lietošanā un saņēmis divu gadu diskvalifikāciju. Spānis aizliegto vielu lietošanā tika pieķerts uzreiz pēc triumfa 2010. gada "Tour de France".

Kontadors, kurš 2010. gadā trešo reizi uzvarēja Francijas tūrē, tika pieķerts klenbuterola lietošanā. Sportists ar juristu palīdzību savai aizstāvībai minēja saindētas gaļas lietošanu uzturā, kas novedusi pie pozitīvām dopinga analīzēm.

Vēl aizvadītā gada novembrī Kontadors personīgi pēdējo reizi teica aizstāvības runu un CAS lēmumu šajā lietā solīja 2012. gada sākumā. Šodien izplatītajā paziņojumā teikts, ka sportists diskvalificēts uz diviem gadiem. Pēc diskvalifikācijas Kontadoram atņemti visi tituli, kurus spānis izcīnījis kopš 2010. gada, to skaitā arī uzvara jau minētajā Francijas tūrē un aizvadītās sezonas "Giro d’Italia". Tā rezultātā par 2010. gada "Tour de France" čempionu tiks kronēts Endijs Šleks, bet par 2011. gada "Giro D'Italia" uzvarētāju pasludināts Mikele Skarponī.

Kontadors diskvalificēts līdz 2012. gada 5. augustam, kas nozīmē, ka secen ies arī šī gada "Vuelta Espana".

Kontadors ir viens no pieciem riteņbraucējiem, kuriem izdevies triumfēt "Giro d'Italia", "Vuelta Espana" un "Tour de France" tūrēs.

Svarīgākais