Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Dambis/Saukāns jau piekto nakti nakšņo tuksnesī

Dakaras rallijā aizvadīts priekšpēdējais posms, kurā pirmo vietu motociklu ieskaitē zaudēja Marks Koma, kurš pamanījās gan apmaldīties, gan arī piedzīvoja tehniskas problēmas.

Motociklu klasē ātrākais bija Elders Rodrigezs, kamēr pagalam neveiksmīgs šis 13. posms bija Markam Komam. Sākumā sportists nedaudz apmaldījās, taču tad viņa motociklam radās problēmas ar ātrumkārbu. Posma beigās Koma līderim zaudēja 13 minūtes, kas tādējādi viņu kopvērtējumā pirms pēdējā posma no pirmās pozīcijas atsvieda uz otro vietu. Jāatzīmē, ka kopvērtējuma rezultātos pretim Komas vārdam parādījies sods, kā rezultātā Sirils Desprē tagad Komu apsteidz par 56 minūtēm.

Vieglo automašīnu klasē ātrākais bija kopvērtējuma līderis Stefans Peteransels, bet Robijs Gordons, kurš posma sākumā bija līderis, uzmeta kūleni un posma beigās zaudēja 36 minūtes. Arī Nani Roma šajā posmā pieļāva kļūdu – iestiga kāpās, kas viņam maksāja 22 minūtes. Kopvērtējumā pirms pēdējā posma līderis ir Peteransels, bet Roma atpaliek jau 42 minūtes.

Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs no ''RE Autoclub'' komandas kopvērtējumā ieņem 18.vietu, bet Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins ir 36.vietā.

Piekto posmu pēc kārtas nakti tuksnesī spiestas pavadīt visas trīs "Team Latvia" komandas ekipžas, kuras nepaspēja ar gaismu sasniegt finišu. Taču starta sarakstā uz pēdējo posmu, kura garums būs tikai 29 kilometri, ir iekļautas mūsu ekipāžas.

Smago automašīnu klasē līderis ir Džerārds de Rojs, kurš pirms pēdējās dienas savu tautieti Hansu Steisiju apsteidz par 53 minūtēm. Nākamajās trīs pozīcijās atrodas ''Kamaz'' pārstāvji. Tikmēr kvadriciklu klasē pretim drošai uzvarai soļo Alehandro Patronelli.