Bokseres Londonas olimpiskajās spēlēs grib ieģērbt mini svārkos

Starptautiskā Amatieru Boksa asociācija (AIBA) vēlas, lai sieviešu bokserus Londonas olimpiskajās spēlēs vilktu nevis boksa šortus, bet gan mini svārkus. Tiesa, lielākā daļa daiļā dzimuma bokseru ir pret šo ieceri.

AIBA savu nostāju skaidro ar to, lai sieviešu boksam, kurš Londonā piedzīvos savu debiju olimpiskajās spēlēs, piesaistītu pēc iespējas lielāko uzmanību. Organizācijas vadība nesaskata tajā neko sliktu, bet bokseres vairumā pauž nostāju, ka ringā mini svārkos nedosies, bet garāki svārki var apgrūtināt viņu kustības ringā.

Jāuzsver, ka līdz šim bokseriem nebija konkrētu noteikumu attiecībā uz apģērbu. Piemēram, Rumānijas un Polijas izlašu bokseres tradicionāli ringā devušās svārciņos. Savukārt britu boksere Nataša Džonasa uzskata: "Ir jābūt izvēlei. Nevienam nedrīkst neko uzspiest. Citos sporta veidos, piemēram futbolā un kriketā netiek uzspiesta svārku lietošana. Neredzu iemeslu, kāpēc, lai boksā būtu savādāk. Zinu, ka ir bokseres, kuras valkā svārciņus, taču es labāk jūtos boksa šortos."

AIBA savu lēmumu pieņems 2012.gada janvārī. Londonas olimpiskajās spēlēs startēs 36 bokseres trijās svara kategorijās.