Gulbis uzvar un iekļūst otrajā kārtā

© Portāls Sportacentrs.com

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Sanktpēterburgas ATP ''World Tour 250'’vienspēļu turnīru sācis ar panākumu, svētdien pirmajā kārtā ar rezultātu 6:3, 7:6 (3) apspēlējot Vācijas pārstāvi Florianu Maijeru.

Spēli abi tenististi iesāka līdzīgi, bet pie 4:3 latvietim izdevās tikt pie trīs breikbumbām, ko arī izdevās izmantot, panākot 5:3. Pie nākamās Gulbja serves savukārt Maijeram izdevās tikt pie breikbumbas, bet tā palika neizmantota, un Gulbis 15 minūtēs bija uzvarējis pirmo setu - 6:3. Otrais sākās līdzīgi kā pirmais, . Piektajā geimā Gulbis tika pie breikbumbas , tomēr vācietis atspēlējās un panāca 3:2 savā labā. Nākamajā Gulbja servē Maijers vairākkārt izvirzījās vadībā, taču latvietis cīnījās līdz galam un panāca 3:3.

Pie 6:5 Maijera labā, kad Ernests servēja, vācietim izdevās tikt pie breikbumbas, taču nesekmīgi, un rezultāts kļuva 6:6, līdz ar to bija skaidrs, ka seta uzvarētājs noskaidrosies taibreikā. Tā sākums nebija veiksmīgs un no pirmajām savām servēm punktos pārsvērst izdevās tikai vienu. Taču ar pirmo Maijera servi Gulbis izlīdzināja (2:2), tad izvirzījās vadībā (4:2), līdz tika pie četrām mačbumbām – pirmo izmantot neizdevās, bet otro gan, un Ernests svinēja uzvaru visā spēlē, iekļūstot otrajā kārtā.

Par uzvaru pirmajā kārtā Gulbis nopelnījis jau 20 reitinga punktus, kā ari naudas prēmiju 10 600 dolāru apmērā. Otrajā kārtā latviešu tenisista pretinieks vēl nav zināms. Tas noskaidrosies mačā starp francūzi Žeremī Šardī, kas turnīrā izlikts ar ceturto numuru, un kādu no kvalifikācijas turnīra veiksminiekiem.

Svarīgākais