Fetelam uzvara Singapūrā, līdz titula nodrošināšanai pietrūkst punkta

F1 Singapūras Grand-Prix izcīņā šodien jau devīto uzvaru šosezon izcīnīja kopvērtējuma līderis Sebastians Fetels. "Red Bull" pilotam līdz čempiona titula nodrošināšanai pietrūka viena punkta. Otrais finišēja Džensons Batons, bet zemākais goda pjedestāla pakāpiens otram "Red Bull" pārstāvim Markam Vēberam.

Vakar jau ceturto "pole-position" pēc kārtas un 11. sezonā izcīnīja Sebastians Fetels. "Red Bull" pilota pārsvars pār tuvāko sekotāju kopvērtējumā Fernando Alonso jau bija sasniedzis 112 punktus, līdz ar to jau šodien Fetels varēja nodrošināt savu otro F1 čempiona titulu.

Startā Fetels bez jebkādām problēmām saglabāja pirmo vietu un jau uzreiz sāka krāt pārsvaru. Vācietim aiz muguras izmaiņas bija – Fetela komandas biedrs Vēbers atkal bija neveiksmīgs startā, palaižot sev garām Džensonu Batonu un Alonso. Vairākas pozīcijas pazaudēja arī Luiss Hamiltons, kurša atkāpās uz astoto vietu. Tiesa, jau visai ātri Hamiltons tika garām abiem "Mercedes" braucējiem, ielaužoties sešiniekā. Tikmēr Fetela pārsvars 10. aplī jau pārsniedza 10 sekundes. Batons bija stabili otrais, toties Vēbers nebija atpalicis no Alonso un jau pieminētajā aplī arī tika spānim garām. Tiesa, boksu apmeklējums atkal deva augstāku vietu Alonso.

Reizē boksos cieši viens aiz otra iebrauca Masa un Hamiltons. Brazīlietis saglabāja pārsvaru pār Hamiltonu arī pēc pitstopa, bet sekojošajā aplī "McLaren" pilots, cenšoties veikt manevru, aizķēra Masas formulu. Sadursmes rezultātā Hamiltons sabojāja savu priekšējo antispārnu, bet Masam tika pārdurta riepa. Abi atkrita uz otrā desmita beigām, turklāt Hamiltonam vēl nācās izciest sodu par sadursmes izraisīšanu. Vēlāk gan brits atkal panāca Masu, apdzina "Ferrari" pilotu un pat atkal iekļuva punktu zonā. Pacelties vēl par vietu augstāk viņam ļāva arī Mihaela Šūmahera avārija sacīkšu vidū.

Šūmahers brauca aiz Serhio Peresa un, mēģinot apdzīt, aizķēra "Sauber" formulas aizmuguri. Šūmahera formula kļuva nevadāma, un viņa "Mercedes" ietriecās nožogojumā. Trasē devās drošības mašīna. Neilgi pēc sacīkšu atsākšanās Vēbers vēlreiz tika garām Alonso. Hamiltons turpināja kāpt arvien augstāk un visai ātri jau bija piektajā vietā. Tikmēr Fetels pāris apļu laikā atguva iepriekšējo 12-13 sekunžu pārsvaru un apmēram šādā attālumā no Batona arī turējās. Tikmēr britu pamazām sāka panākt Vēbers.

Pēc pēdējiem boksu apmeklējumiem Vēbers jau atpalika vairāk un apdraudēt Batona otro vietu nespēja. Brits savukārt strauji samazināja Fetela pārsvaru – vācieša temps bija krities, tāpat traucēja arī atpalicēji. Vienu brīdi Batons atpalika mazāk par četrās sekundēm, tomēr cīnīties par uzvaru nespēja – Fetels finišā varēja atļauties pielaist britu vēl tuvāk, taču viņa pirmā vieta apdraudēta nebija.

Svarīgākais