Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Eiduka: "Vasiļevskim būtu jāmaina galva..."

© esports

Šķēpmešanas trenere Valentīna Eiduka sarunā ar Sportacentrs.com ļoti kritiski novērtēja savu audzēkņu Vadima Vasiļevska un Zigismunda Sirmā veikumu pasaules čempionātā, kas pirms nedēļas beigās Tegu, savukārt Sintas Ozoliņas Kovalas sniegums, viņasprāt, bija apmierinošs.

"Sinta vairāk vai mazāk nostartēja savās spēju robežās. Varēja nedaudz labāk, bet kopumā nebija slikti," atzina Eiduka. Sinta pasaules čempionātā šķēpu raidīja 58.15 metrus tālu, ieņemot 18.vietu.

Savukārt kritiskus vārdus trenere veltīja Latvijas rekordistam Vadimam Vasiļevskim, kurš Tegu aizmeta tikai 75.23 metrus tālu, ieņemot vien 25.vietu. Trenere uzskata, ka visa vaina meklējama psiholoģijā, jo citādi problēmu nav bijis: "Vadimam kārtējo reizi uzdeva galva. Viņš bija tik gatavs, ka domāju, ka varētu būt jauns Latvijas rekords. Tiešām bija sagatavots ļoti, ļoti labi. Pat sildoties no pāris viņš mierīgi uzmeta pāri 80 metriem. Viss izskatījās labi. Pirmajā mēģinājumā viņam kaut kas neizdevās ieskrējienā un pēc tā jau zināju, ka viņš ir uztraucies... Galva būtu jāmaina. Pirms čempionāta Vadims pāris reizes bija pie psihologa, taču no tā, ka viņu apmeklē, bet pats nestrādā pie tā, nekas jau nemainās. Var jau iet no rīta līdz vakaram, taču pašam jāstrādā ar sevi, lai būtu rezultāti. Varu teikt tikai to, ka kārtējo reizi viņš bija labi sagatavojies un kārtējo reizi uzdeva nervu sistēma."

Savukārt saistībā ar Zigismundu Sirmo (73.16, 32.vieta) Eiduka atzina, ka iespējams pati kļūdījusies: "Varbūt es pieļāvu kļūdu sakot, lai viņš pirms tam neiet uz stadionu, neskatās sacensības. Varbūt vajadzēja otrādi – lai iet, pierod pie atmosfēras un stadiona. Iespējams, ka vaina bija arī bija aklimatizācijā – vienā brīdī sapratu, ka viņš guļ līdz trijiem dienā. Atnāk uz treniņu un nevar pamest... Izrādās, tikko pamodies (smejas). Varbūt kaut kur mana vaina, vajadzēja no rīta iet un modināt, taču no otras puses – lieli cilvēki taču. Protams, šīs bija pirmās tāda līmeņa sacensības, taču 73 metri tik un tā ir daudz par maz. Acīmredzot es neprotu viņus psiholoģiski pareizi noskaņot."

Valentīna Eiduka arī atklāja, ka 16.septembrī gan Vasiļevskis, gan Sirmais varētu startēt Dimanta līgas noslēdzošajā posmā Beļģijas pilsētā Briselē. Trenere pauda cerību, ka tur sportistu sniegums būs veiksmīgāks.