IAAF neplāno mainīt noteikumus pēc Bolta pāragrā starta

Starptautiskā Vieglatlētikas Federāciju asociācija (IAAF) nedomā mainīt noteikumus pēc tam, kad par pāragru startu pasaules čempionāta finālā 100 metru skrējienā tika diskvalificēts pasaules rekordists Useins Bolts (Jamaika).

IAAF pārstāvis ziņu aģentūrai AP izteicās lakoniski: "Noteikumi ir un paliek noteikumi un tādi tie bija arī tajā brīdī [kad pāragru startu veica Useins Bolts]. Nedomāju, ka kongresā, kas notiks čempionāta beigās, noteikumos tiks veikti labojumi."

Līdz 2001.gadam katrs sportists varēja veikt pa vienam pāragram startam un tikai gadījumā, ja konkrētais vieglatlēts to izdarīja otrreiz, viņš tika diskvalificēts. 2001.gadā IAAF kongresā 81 delegātam balsojot par, 74 pret, tika nolemts, ka no 2003.gada atļauts būs viens pāragrs starts, bet pēc otrā, neatkarīgi, kurš sprinteris to izdarījis, sekos diskvalifikācija. Kopš 2009.gada IAAF noteikumus padarījusi pavisam bargus – pāragram startam uzreiz seko diskvalifikācija.

Sports

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais