Radeviča nodrošina vietu finālsacensībās

Eiropas čempione tāllēkšanā Ineta Radeviča šodien pasaules čempionātā vieglatlētikā pārvarēja kvalifikāciju, nodrošinot sev vietu finālsacensībās, kurās piedalīsies 12 labākās tāllēcējas.

Pirmais un trešais lēcieni Radevičai netika ieskaitīti, taču ar otrajā mēģinājumā sasniegtajiem 6.59 metriem bija pietiekami, lai nodrošinātu vietu finālsacensībās. Savā grupā Radeviča uzrādīja piekto labāko rezultātu, bet summā – devīto, tādejādi kvalificējoties finālam pēc rezultāta.

Otrā grupā startēja Lauma Grīva, taču latviete, kurai šosezon bija izdevies aizlēkt pat 6.86 metrus tālu, Tegu diemžēl spēja vien 6.27 metrus (pirmajā mēģinājumā, pārējie divi – 6.16 un 6.10), kas savā grupā deva tikai 12.rezultātu, bet kopvērtējumā – 23.

Kopumā startēja 35 dalībnieces. Kvalifikācijas normu (6.75) spēja pārvarēt vien piecas dalībnieces. Labāko rezultātu uzrādīja brazīliete Maurena Magi, kura aizlēca 6.86 metrus tālu.

Tāllēkšanas finālsacensības norisināsies svētdien plkst. 13:15 pēc Latvijas laika. Tajā startēs 12 labāko rezultātu īpašnieces, bet pēc trim mēģinājumiem atsijāsies četras tāllēcējas un cīņu par medaļām turpinās atlikušās astoņas.

Svarīgākais