Eriņš un Urtāns nepiedalīsies pasaules čempionātā vieglatlētikā

Latviju pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas no 27.augusta līdz 4.septembrim norisināsies Dienvidkorejas pilsētā Tegu, nevarēs pārstāvēt lodes grūdējs Māris Urtāns, portālam Sportacentrs.com pastāstīja pats sportists. Pasaules čempionātā nestartēs arī desmitcīņnieks Edgars Eriņš.

Urtānam vecā kaite....

Māris Urtāns atklāja, ka guvis savainojumu, kas pārvilcis svītru cerībām startēt Tegu: "'Pēdējās sacensībās Igaunijā, kas notika, ja nemaldos 9.augustā, atkal sarāvu veco vietu cirksnī. Radās iekaisums, praktiski neko nevarēju darīt, jo bija un ir ļoti lielas sāpes. Cerībā uz uzlabojumiem ārsti man sagrūda ļoti daudz zāļu iekšā, taču izmaiņu praktiski nekādu. Tāpēc tika pieņemts lēmumu uz pasaules čempionātu nebraukt."

"Darījām visu iespējamo, lai varētu uz Tegu tikt," uzsvēra Urtāns. "Protams, man varētu saspricēt pretsāpju zāles un uz vienu metienu 19 metru robežās es varētu iziet, taču man tas nav vajadzīgs, jo ambīcijas bija pavisam citas. Tika ieguldīts nopietns darbs vairāku mēnešu garumā. Katrā ziņā pa pirmo sešinieku pasaulē es varēju mierīgi cīnīties."

"Kamēr visi ārsti ir prom divas nedēļas neko nedarīšu, pēc tam skatīsimies. Pērn līdzīga savainojuma ārstēšanai bija nepieciešami četri mēneši, redzēsim cik būs tagad. Ļoti ceru, ka gatavošanos Londonas olimpiādei tas neietekmēs. Ceru, ka rudens beigās jau varēšu atsākt treniņus," piebilda lodes grūdējs, kurš šogad bija grūdis 20.82 metrus tālu, bet pērn – pat 21.63.

Mājās paliek arī Eriņš

Diemžēl Latvijai pasaules čempionātā nāksies iztikt arī bez vēl viena no potenciālajiem līderiem, jo kļuvis zināms, ka savainojuma dēļ uz Tegu nav devies arī desmitcīņnieks Edgars Eriņš, kurš šogad laboja Latvijas rekordu un sezonas rangā bija labāko astoņniekā.

"Eriņam ir cirkšņa saites plīsums. Principā kaut kas līdzīgs kā Mārim Urtānam. Savainojums tika gūts kādu laiku atpakaļ, taču bija cerības, ka viss būs kārtībā. Edgars cerēja līdz pēdējam, ka varēs startēt pasaules čempionātā, taču diemžēl nekā," portālam Sportacentrs.com pastāstīja izlases galvenais treneris Edvīns Krūms. "Diemžēl nākas palikt bez diviem potenciālajiem [izlases] līderiem. Šodien uz Tegu izlido pārējie vieglatlēti, ar viņiem viss ir kārtībā."

Līdz ar Urtāna un Eriņa atteikšanos no starta Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs 13 vieglatlēti – šķēpmetēji Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais, Ēriks Rags, Madara Palameika, Sinta Ozoliņa Kovala, septiņcīņniece Aiga Grabuste, tāllēcējas Ineta Radeviča un Lauma Grīva, soļotāji Igors Kazakevičs un Agnese Pastare, sprinteris Ronalds Arājs, vesera metējs Igors Sokolovs un 1500 metru skrējējs Dmitrijs Jurkevičs.

Sports

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais