Vācijā futbola fanus apmētā ar fekālijām

Vācijas Bundeslīgas spēles vidēji klātienē vēro visvairāk līdzjutēju visā Eiropā. Attiecīgi vairāk ir arī skandālu, kas saistīti ar fanošanu. Šīs sezonas sākums izcēlies jau ar vairākiem starpgadījumiem, kas godu klubiem un līdzjutējiem nedara. "Schalke 04" fanus apmētā ar urīnu un fekālijām

Bundeslīgas 2. kārtas spēlē Gelzenkirhenē "Schalke 04" uzņēma Ķelnes futbolistus. Lai gan mača sākumā vadībā izvirzījās viesi, "Schalke" galu galā triumfēja pārliecinoši - 5:1. Savas komandas bezspēcību izbraukumā acīmredzot nespēja paciest līdzi atbraukušie Ķelnes līdzjutēji. Alus kausus piepildījuši ar urīnu un fekālijām, ķelnieši raidīja tos "Schalke 04" līdzjutēju virzienā. Jāatzīmē, ka jau pirms mača Ķelnes futbola kluba huligāni izcēlušies ar agresīvu rīcību, piemēram, apmētājot policiju ar pudelēm. Kopumā deviņi aizturētie, savukārt tiem trim, kas ar pretīgo rīcību, raidot urīnu un fekālijas pretinieku līdzjutēju virzienā, izcēlās stadionā, piespriesta mūža diskvalifikācija spēļu apmeklēšanai visā Vācijas teritorijā.

Ķelnes kluba prezidents Volfgangs Overāts notikušo komentējis skarbi: "Tie nav futbola fani, šiem cilvēkiem nav intereses par sportu, un tieši tāpēc arī stadionos viņiem vairs nav, ko meklēt. Neiedomājami, ka futbolā notiek šādas darbības. Mums kā klubam un arī Vācijas Futbola savienībai jāpārdomā, kā situācija vispār var aiziet tik tālu."

"Hoffenheim" darbinieks iebūvē slepenu skaļruni, traucējot viesu fanu līksmošanu

Savukārt "Hoffenheim" 2. kārtā uzņēma valsts čempioni Dortmundes "Borussia" un negaidīti pieveica to ar 1:0. Pēc mača gan rezultāts tika apspriests tikpat karsti kā notikumi tribīnēs. Ikreiz, kad "Borussia" fanu pulks izkliedzis saukļus vai dziedājis dziesmas, kurās tiek nomelnots vai apsaukāts pretinieks, attiecīgajā sektorā iedarbojies skaļrunis, izplatot kaitinošus pīkšķus un skaņas. Tika uzsākta krimināllieta, 11 cilvēku sūdzējušies par veselības traucējumiem skaļruņa pīkšķu dēļ. Oficiālajā paziņojumā "Hoffenheim" atvainojies visiem līdzjutējiem un vēlāk arī "Borussia" klubam, skaidrojot, ka skaļruni, savas iniciatīvas vadīts, iebūvējis viens (!) darbinieks, kuram šķitusi neciešama Dortmundes fanu rīcība, apsaukājot "Hoffenheim" klubu un tā īpašnieku Dītmaru Hopu.

Abu pušu viedokļi, protams, atšķiras. "Borussia" galvenais treneris Jirgens Klops: "Zināmā mērā ir jāakceptē, ka futbolā šādi fanu saukļi ir dzirdami. Taču, ja tiek iebūvētas ierīces fanu traucēšanai, tā jau ir problēma." Sašutuši ir arī Dortmundes fani ("Kas būs nākamais līdzeklis pret mūsu saukļiem? Asaru gāze?!"), savukārt savējo metas aizstāvēt Dortmundes nozākātais Hops: "Manās acīs viņš nav likuma pārkāpējs, bet gan norūpējies cilvēks, kas nevarēja paciest sava kluba un īpaši manu nolamāšanu. Ja viņš zaudēs darbu, būšu ļoti nelaimīgs. Ja Dortmundes fani pēc šādas savas rīcības iesniedz sūdzības policijā, tad to varētu darīt arī es - pret simtiem viņējo! Kad 30 tūkstošu skatītāju klātbūtnē dzirdi, ka tevi nosauc par mau*as dēlu, jūties bezpalīdzīgs. Man sāp šādi apvainojumi - jebkurš, kas pazīst manu māti, zina, ka viņa ir sirsnīga dāma."

Vācijas Futbola savienība vēl lems, kāds sods piemērojams "Hoffenheim" klubam.

Noiers nedrīkst skūpstīt "Bayern" ģerboni un tuvoties ultru sektoram

Vasaras lielākā pāreja Bundeslīgā bija "Schalke 04" vārtsarga Manuela Noiera pievienošanās Minhenes "Bayern". Lai arī Noiers ir Vācijas pirmais numurs, vairākiem bavāriešu faniem viņa pievienošanās klubam šķitusi neciešama - Noiers savulaik bijis "Schalke 04" kaislīgs fans un spēļu laikā kopā ar citiem apsaukājis "Bayern". Lai gan vārtsarga izsvilpšana spēļu laikā (tā tas bija pirmssezonas pārbaudes mačos) vairs nenotiek, Noieram joprojām jāakceptē "Bayern" ultru uzstādītie noteikumi - vārtsargs nedrīkst skūpstīt "Bayern" ģerboni, mest savu kreklu tribīnēs, tuvoties ultru dienvidu sektoram, skaļrunī dziedāt līdzi kopā ar faniem utt. Vārtsargs šos noteikumus bez atrunām arī pieņēmis un pagaidām nav pārkāpis.

Svarīgākais