Gatis Smukulis nepabeidz Polijas daudzdienu velobraucienu

© Scanpix/AFP

Polijas daudzdienu velobrauciena sestajā posmā piektdien izstājās Latvijas sportists Gatis Smukulis, kurš pārstāv "HTC-Highroad" komandu, bet par jauno kopvērtējuma līderi kļuvis Īrijas sportists Daniels Martins no "Garmin-Cervelo" vienības.

Vakar sportistiem bija jāveic 207.7 km garais sestais posms. Atskaitot pirmos trīs posmus un šodien paredzēto, tūres dalībniekiem nākas saskarties ar nopietniem pārbaudījumiem kalnos. Arī vakardiena nebija izņēmums, tiesa, izšķirošu atrāvienu nevienam neizdevās noorganizēt, lai gan bēgšanas, protams, neizpalika.

Finiša sprintā lietū pirmais izcēlās Stīvens Kamings no "Sky" komandas, taču viņam paša uzņemtais temps izrādījās par augstu, un britu sportists nolūza. Tikmēr uzvaru izcīnīja Īrijas pārstāvis Daniels Martins no "Garmin-Cervelo" komandas. Viņš kļuvis arī par kopvērtējuma līderi, par trim sekundēm apsteidzot Peteru Saganu no "Liquigas-Cannondale" komandas.

Tūre noslēgsies šodien ar 128 km garu līdzenuma posmu Krakovā. Cīņa par uzvaru kopvērtējumā vēl nav noslēgusies, jo vairākos starpfinišos būs iespējas iegūt bonusu sekundes.

Polijas tūre finišēs bez latvieša Gata Smukuļa, kurš nepabeidza vakar notikušo sesto posmu. Pirms vakardienas posma Smukulis kopvērtējumā atradās 114. vietā, līderim zaudējot nepilnas 12 minūtes.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.