Džudists Osnačs smagi cietis autoavārijā

Turcijas pilsētā Stambulā otrdien nopietnā ceļu satiksmes negadījumā cietis Latvijas džudists un viena no 2012.gada Londonas olimpisko spēļu cerībām Vladimirs Osnačs, portālam Sportacentrs.com pastāstīja sportista treneris Aleksandrs Osnačs.

Avāriju izraisīja iemidzis šoferis...

"Vladimirs atpūtās Bulgārijā, jo draugs viņam dzimšanas dienā bija uzdāvinājis ceļojumu (25.jūlijā Vladimiram apritēja 23 gadi - aut.). Viņi jau devās mājupceļā caur Turciju, mikroautobusā brauca uz Stambulas lidostu, taču šoferis aizmiga un ietriecās tiltā vai kaut kur citur, konkrēti nezinu, taču skaidrs, ka tas noticis lielā ātrumā. Vladimirs sēdēja aiz šofera un no trieciena, nopietni traumēja gūžu. Tāpat savainots arī krūškurvis, plaušās bija sakrājies šķidrums, ko ar nelielas operācijas palīdzību dabūja ārā. Ir smadzeņu satricinājums, neliels asinsizplūdums, taču operāciju taisīt nevajadzēs," situāciju skaidroja Aleksandrs Osnačs.

"Vladimiram jau veikta asins pārliešana. Šodien viņš nācis pie samaņas, tagad mēģinās viņu barot. Pirmdien tiks veikta operācija kājai," piebilda Osnačs. "Diemžēl apdrošināšana netika veikta, tāpēc operācijas izmaksas būs dārgas, visticamāk, tiks atvērts arī ziedojumu konts."

Treneris optimistisks, Londonā sola cīnīties par medaļu

Jautāts, cik ilgs būs ārstēšanās periods, Osnačs atbildēja, ka tam būs jāvelta krietns laiks, taču no olimpisko kandidātu pulka Vladimiru svītrot būtu pāragri: "Ārsti teica, ka trīs mēnešus vajadzēs ārstēties, bet pēc tam sešus mēnešus būs rehabilitācijas periods. Atveseļošanās lielā mērā atkarīga no organisma. Ceram, ka Vladimirs spēs atgūties, jo olimpiskais reitings viņam ir labs un apsteigt viņu rangā nav nemaz tik viegli, jo tad garām jātiek astoņu dažādu valstu sportistiem, kas ir maz ticams. Šobrīd, ja nekas nav mainījies, viņš olimpiskajā reitingā ieņem 15.vietu. Mēs ne tikai ceram startēt olimpiskajās spēlēs, bet tur arī cīnīties par medaļu. Raksturs un griba Vladimiram ir, tāpēc domāju, ka atveseļošanās būs veiksmīga."

Šogad Osnačs, kurš startē svara kategorijā virs 100 kilogramiem, izcīnīja sudraba medaļu pasaules kausa posmā Tallinā, ierindojās trešajā vietā Baku "Grand Prix" sacensībās. Osnača rēķinā ir vēl vairākas godalgotas vietas starptautiska līmeņa sacensībās, tostarp uzvara pasaules kausa posmā pērn Minskā.

Svarīgākais