Zviedrijā spēlēs bijušais NHL hokejists, kurš pasūtīja sava aģenta slepkavību

Bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs Maiks Dantons, kurš plašāku atpazīstamību guva pēc tam kā viņš mēģināja pasūtīt sava aģenta slepkavību, ir nolēmis savu karjeru turpināt Eiropā, pievienojoties Zviedrijas pirmās līgas klubam.

Maiks Dantons, pēc tam kā viņam izdevās izcīnīt vietu NHL, nebija mierā ar sava aģenta darbībām, turklāt tik ļoti, ka nolēma no sava aģenta atbrīvoties pavisam. Tādēļ hokejists bija nolīdzis slepkavu, kuram būtu jānogalina Dantona aģents. Par laimi aģentam, slepkava bija neviens cits kā noziedzīgajos grupējumos iefiltrējies policists, tāpēc hokejists drīz vien irka aizturēts, bet vēlāk arī "iesēdināts" uz pieciem gadiem cietumā.

Pēc šī soda izciešanas hokejistam atļāva pārcelties uz mājām, Kanādu, kur viņš izcieta atlikušo soda laiku. Tā kā Kanādas likumdošana to pieļāva, tad šajā laikā Dantons iestājās arī Halifaksas augstskolā, kuras sastāvā izcīnīja Kanādas augstskolu čempiona titulu (3+5, 28 mači), kā arī iekļuva visas Kanādas akadēmiskajā izlasē (iekļauj sportistus, kam ir labākie vērtējumi mācībās).

Pašlaik spēlētājam piespriestais sods ir izciests pilnībā, kas nozīmē, ka viņš var arī ceļot un turpināt savu karjeru ārpus Ziemeļamerikas, kas arī tiek izmantots, jo Maiks Dantons ir noslēdzis līgumu ar Zviedrijas pirmās līgas (pēc spēka - trešās) klubu "IFK Ore". Komandas vadība jau ir paziņojusi, ka Dantona kriminālā pagātne viņus neuztrauc, jo tā ir tikai un vienīgi pagātne, tagad hokejistam galvenais ir mierīgi turpināt savu karjeru.

Savukārt pats spēlētājs uzskata, ka viņam vēl ir iespējas atgriezties NHL un tas ir viņa mērķis tuvākajiem gadiem.

Jāpiebilst, ka Ziemeļamerikas profesionālajā sportā gadījumi, kad sportisti, kuriem ir jāizlaiž vairākas sezonas dēļ atrašanās cietumā, veiksmīgi atgriežas visaugstākajā līmenī, nav retums. Visuzskatāmākais piemērs tam ir amerikāņu futbolists Maikls Viks.

Savas neilgās NHL karjeras laikā Maiks Dantons aizvadīja 87 spēles ("Devils" un "Blues" rindās), kurās izcēlās ar deviņiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat kanādieša kontā 182 soda minūtes.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.