Austrālietis Kadels Evanss triumfē "Tour de France"

"BMC Racing Team" komandu pārstāvošais austrālietis Kadels Evanss šodien kļuva par daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētāju.

Pēdējā posmā uzvaru izcīnīja brits Marks Kavendišs (HTC Highroad).

Kavendišs izrādījās ātrākais finiša spurtā, kurā apsteidza norvēģi Edvaldu Hagenu (Sky Procycling) un vācieti Andre Greipelu (Omega Pharma Lotto). Jāpiebilst, ka Kavendišs kļuva par pirmo riteņbraucēju, kurš uzvarējis "Tour de France" pēdējā posmā trīs gadus pēc kārtas. Viņš finišu Elizejas laukos sasniedza arī pirms gada un diviem.

Pēdējā posmā desmitniekā spēja iekļūt arī Lietuvas pārstāvis – astotā vieta "Pro Team Astana" pārstāvim Tomam Vaitkus.

Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Kadels Evanss, kurš to nodrošināja pateicoties veiksmīgam startam vakar notikušajā braucienā ar atsevišķu startu. Evanss kļuva par pirmo austrālieti, kas triumfējis "Tour de France".

Kopvērtējuma otrajā un trešajā pozīcijā ierindojās, attiecīgi Endijs un Franks Šleki – pirmais uzvarētājam zaudēja minūti un 34 sekundes, bet otrais – divarpus minūtes. Iepriekšējo gadu uzvarētājs Alberto Kontadors šogad kopvērtējumā piektais.

Sports

Latvijas vīriešu basketbola izlase Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā sagaida sīvu cīņu ar Kamerūnas basketbolistiem, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas valstsvienības spēlētājs Rihards Lomažs.

Svarīgākais