Latvijas regbisti - favorīti uz uzvaru Eiropas čempionātā B divīzijā

Latvijas regbija 7 izlase zaudējusi tikai vienā no līdzšinējām 23 spēlēm pret pārējām 11 komandām, kas nedēļas nogalē, 9. un 10. jūlijā, piedalīsies Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā Rīgā, LU stadionā, Krišjāņa Barona ielā 116a.

Latvijas valstsvienība šajā olimpiskajā sporta veidā līdzšinējās spēlēs pret meistarsacīkšu dalībniecēm piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu – pret Norvēģiju ar 10:14 Starptautiskās regbija federācijas (FIRA) turnīrā Maskavā 2004. gadā. Pārējās sešās spēlēs Latvija Norvēģiju ir uzvarējusi. Komandu rangā 2011. gadam Latvija Eiropā ierindota 25. vietā un tā ir augstākā no B divīzijas komandām.

Līdzšinējie sasniegumi liek domāt, ka Latvijas komanda turnīrā Rīgā ir uzskatāma par pārliecinošu favorīti. Iepriekšējo spēļu rezultāti dažādos oficiālos turnīros liecina, ka Latvija uzvarējusi savas pretinieces priekšsacīkšu A grupā Ungāriju trīs un Bulgāriju divas reizes. Pret Maltu un Igauniju, ar ko Latvijas komanda arī ir vienā grupā, līdz šim izlašu līmenī neesam spēlējuši.

B grupā, ar kuras kādu komandu vajadzēs tikties pirmajā pusfināla spēlē par vietām turnīrā, Luksemburga un Grieķija uzvarēta pa trim reizēm, Bosnija un Hercegovina – divreiz, kā arī pa reizei pārspēta Serbija, Monako un Slovākija. Nevienā spēlē pret gaidāmajiem sāncenšiem Latvijas komanda nav guvusi mazāk par 10 punktiem.

Svarīgākais